Esențial

FOTO: Report.md
Justiție

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, l-a acuzat pe fostul procuror general, Eduard Harunjen, și pe fosta șefă interimară a Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, de obstrucționarea unei anchete împotriva oligarhului Vlad Plahotniuc, care și-ar avea originile în Elveția. 

Mai mult
Demisie

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, a fost revocat din funcție cu 9 voturi pro și unul împotrivă.

Mai mult
FOTO. Report.md
Facts, not Fake

„Șocant! Și-au vândut copiii!”, „N-o să-ți vină să crezi!”, „Pericol iminent!”, „Vom muri toți!” sau „S-a dezgolit și s-a văzut tot!”, „Vezi cum a fost surprinsă la plajă...” – sunt doar câteva din trucurile prin care site-urile de știri false încearcă să pescuiască clicuri de la internauții naivi. Alții recurg la titluri alarmiste false de genul: „Un nou proiect de lege: mii de moldoveni vor rămâne fără cetățenie română...” , „ONU a adoptat o rezoluție privind retragerea forțelor ruse de menținere a păcii din regiunea transnistreană ...” sau „Gemeni vânduți de părinți cu 20 de mii de euro. Vroiau să-și achite creditul ...”.

Mai mult
Sursa foto: Muzeul Național de Istorie a României - www.comunismulinromania.ro/commons.wikimedia.org
Facts, not Fake

10 august 2019: Se fac 29 ani, 1 lună și 28 zile de la Mineriada care i-a lăsat pe români mai dezorientați, mai dornici să fugă, să își părăsească propria țară, capturată de politruci, interese oculte, facțiuni rezultate din fosta poliție politică.

Mai mult
FOTO: Report.md
Reportaj

Nu departe de Turnul Eiffel, moș Gheorghe își paște în liniște vaca, iar tanti Ana din curtea restaurantului „La Paris” udă clumbele cu țigăncușe înflorite. Pe drumul principal tocmai a trecut o căruță încărcată cu fân, lăsând în urma ei un miros puternic de iarbă uscată și…balegă de cal. Din boxele restaurantului tocmai a început să răsune vocea Irinei Rimes.

Mai mult
UE ajută Moldova

La Bruxelles, Maia Sandu a promis că va dărâma sistemul corupt, construit de oligarhul Plahotniuc, că cei responsabili de uriașul jaf bancar din 2014 vor răspunde și că, într-o zi, Moldova va bate cu încredere la ușa UE.

Mai mult
FOTO: hotnews.ro
Relații bilaterale

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că a cerut Guvernului crearea unui grup de experți care, împreună cu experți de la Chișinău, să identifice domeniile în care Republica Moldova are nevoie de asistență.

Mai mult
FOTO: Report.md
Facts, not Fake

Majoritatea membrilor Consiliului Audiovizualului, șeful acestei instituții, dar și șeful Consiliului Concurenței urmează a fi înlocuiți rapid. Prim-ministra Maia Sandu a menționat într-un interviu pentru Report.md că aceste instituții au stat la baza fortificării imperiului mediatic al fostului regim oligarhic, sufocând presa independentă.

Mai mult