Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit joi la summitul Comunității Politice Europene (CPE), ce are loc în Republica Moldova, transmit agențiile internaționale de presă, citate de Agerpres.

UPDATE

"Mă bucur să fiu aici. Nu a fost simplu să vin în Republica Moldova, dar cum am mai zis, toți ucrainenii transmit mesajul că suntem alături de Moldova. Suntem bucuroși să mergem pe acest drum împreună. Mulțumim poporului moldovean pentru că ne-a găzduit refugiații, nu o să uităm niciodată acest lucru", a declarat Zelenski.

+++

Republica Moldova găzduiește joi, în apropiere de Chișinău, cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene, la care sunt invitați să participe aproximativ 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni.

Potrivit EFE, Zelenski a fost primul lider care a sosit la reuniune, și nu a făcut declarații.

Joi are loc al doilea Summit al Comunității Politice Europene, în Republica Moldova, la Castelul Mimi din raionul Anenii Noi.

La reuniune și-au anunțat prezența 47 de șefi de stat sau de guvern, președintele Consiliului European, președintele Comisiei Europene și președintele Parlamentului European.

Prin găzduirea Summitului Comunității Politice Europene, Republica Moldova își reconfirmă vocația europeană și consecvența în implementarea procesului de reforme necesare în vederea aderării la Uniunea Europeană.

Comunitatea Politică Europeană este un format interguvernamental de dezbatere și o platformă pentru coordonare politică între statele europene în scopul promovării dialogului politic și a cooperării pe teme de interes comun, pentru consolidarea securității, stabilității și a prosperității pe continentul european.