Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că la alegerile parlamentare și prezidențiale din România va merge la vot, pentru că vrea o Românie care "să trăiască în pace, cu o voce puternică în lume și cu un nivel de trai înalt".
Grupul de State împotriva Corupției al Consiliului Europei (GRECO) a publicat un raport de monitorizare care evaluează conformarea Republicii Moldova cu recomandările legate de evaluarea privind prevenirea corupției.
Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, care este și liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, a anunțat că formațiunea va susține „în în mod categoric pe Elena Lasconi" la alegerile prezidențiale din România.
Trei noi miniștri desemnați pentru Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerul Agriculturii și Ministerul de Interne au depus marți jurământul de învestire în funcție.
Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit miercuri cu omologul din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi, în marja Reuniunii ministeriale a Procesului Reuniunilor Miniștrilor Apărării din Europa de Sud-Est (SEDM), desfășurată la Tirana.
Președinta USR și candidată la prezidențiale, Elena Lasconi, susține că realegerea Maiei Sandu este victoria oamenilor buni și cetățenilor din Republica Moldova care știu precis ce vor: în Uniunea Europeană, nu în slujba lui Putin.
După procesarea a 99% din procesele verbale, Maia Sandu are 55,15% și Alexandr Stoianoglo – 44,85%. Candidatul socialiștilor a câștigat votul în țară, în timp ce președinta în execițiu a fost votată în diaspora.
Eurodeputata extremistă Diana Șoșoacă și liderul extremist AUR, George Simion, s-au ferit să transmită vreun mesaj după ce Maia Sandu a câștigat un al doilea mandat de președintă.
Maia Sandu a început să fie felicitată după victoria în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, în ciuda presiunilor venite, potrivit părții pro-UE, din Rusia.
Rezultatul votului e strâns după încheierea urnelor în R. Moldova, candidatul socialiștilor Stoianoglo a condus după procesarea primelor procese verbale, dar procentele Maiei Sandu au crescut, iar voturile din diaspora nu au fost încă numărate.
Ziarul de Gardă a pătruns din nou în rețeaua lui Ilan Șor, documentând timp de trei luni din interior, cu ajutorul unei camere ascunse. După ce Măriuța Nistor a fost afară în urma publicării investigației, o altă jurnalistă a continuat munca.
Vicepremierul și ministrul de externe Mihai Popșoi susține că cele 10 mii de buletine de vot, distribuite celor două secții de votare de la Moscova, nu au fost epuizate.