Politic

Alegeri anticipate   Chișinău    

Conform datelor oficiale prealabile anunțate de Comisia Electorală Centrală după procesarea datelor în 1007 secții de votare din totalul de 2150, PAS acumulează 44,48% din voturi; Blocul Comuniștilor și Socialiștilor – 32,36% și Partidul Șor – 8,44%. Celelalte formațiuni politice nu ar accede în Parlament. Blocul „Renato Usatîi”, care ar avea nevoie de 7% ca să intre în Parlament, acumulează doar 3,93% din voturi; Platforma DA – 2,41% și PDM – 2,36%.

Mai mult
Alegeri anticipate   Republica Moldova    

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului de la Chișinău. Prin același decret, șefa statului a stabilit pentru 11 iulie data alegerilor anticipate.

Mai mult
Important   Chișinău    

Maia Sandu este, oficial, președinte al Republicii Moldova. Ea a depus joi jurământul în cadrul unei ceremonii comune a Parlamentului și Curții Constituționale.

Mai mult
Maia Sandu, președintele ales al Republicii Moldova
Rezultatele alegerilor   Chișinău    

Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova, devenind prima femeie președinte din istoria acestei țări. Rezultatele preliminare afișate de Comisia Electorală Centrală arată că Maia Sandu a obținut 51,63% la sută din voturi, în timp de Igor Dodon a fost votat de 47,81% din sufragii.

Mai mult
Bilanț preliminar   Chișinău    

Exit-poll-ul realizat în 100 de secții de votare de compania „Intellect Group” și Asociația SPERO arată că 54,8% au votat pentru candidatul PAS Maia Sandu, iar 45,2% pentru Igor Dodon.

Mai mult
Bilanțul alegerilor   Chișinău    

Maia Sandu este câștigătoarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Aceasta ar fi acumulat 54,7 la sută din voturi, iar Igor Dodon - 45,3 la sută, potrivit rezultatelor preliminare ale after-poll-ului telefonic realizat de Comunitatea WatchDog.md și Institutul de Politici Publice de la Chișinău.

Mai mult
FOTO: Realitatea.md
Protest „Oprim dictatorul!”   Chișinău    

În timp ce Putin și Dodon îl felicitau pe Lukașenko, la Minsk poliția bătea, gaza și aresta protestatarii ieșiți pe străzi, cu zecile de mii, pentru a denunța fraudarea masivă a alegerilor.

Mai mult
La 23 decembrie 2016, Igor Dodon a jurat, cu mâna pe Constituție, să apere suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a Moldovei / FOTO: Report.md
Analiză   Chișinău    

Cu trei luni înaintea alegerilor prezidențiale, Igor Dodon este acuzat din nou, de către opoziție, de trădare de patrie. La două săptămâni după ce poliția moldovenească i-a gazat și târât cu fața pe asfalt pe combatanții care au luptat, în 1992, pentru integritatea teritorială a Moldovei (urmare a unui protest la care au cerut să fie tratați gratis în instituțiile medicale), președintele pro-rus Igor Dodon s-a întâlnit cu șeful grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, pe care l-a numit „președintele Transnistriei”: „Astăzi a avut loc a şaptea noastră întâlnire, cu Vadim Nikolaevici (Krasnoselski), cu președintele Transnistriei”… Așa l-a prezentat Dodon pe șeful administrației separatiste.

Mai mult