Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat luni inițierea unui proiect de lege care va avea misiunea de a coordona politica statului în domeniul securității informaționale și de a combate dezinformarea la nivel național.

Președinta susține că "propaganda este o amenințare directă la securitatea Republicii Moldova și pune în pericol viitorul liber, democratic și prosper al țării".

„Cei care lansează falsuri și le răspândesc vor să provoace frică, ură și dezbinare. Zi de zi, Kremlinul și grupările criminale lansează atacuri hibride, utilizând arma propagandei, pentru a semăna ură în Moldova, pentru a slăbi încrederea noastră unii în alții și încrederea noastră în propriul stat”, a spus șefa statului, citată într-un comunicat de presă.

Maia Sandu a menționat că „trebuie să apărăm Moldova de atacurile informaționale și să creștem rezistența cetățenilor la dezinformare. Azi am anunțat inițiativa legislativă de creare a Centrului național de apărare informațională și combatere a propagandei - PATRIOT. Centrul PATRIOT va avea misiunea de a coordona politica statului în domeniul securității informaționale și de a combate dezinformarea la nivel național”.