Presa de la Chișinău scrie că mascații de la Serviciul de Informații și Securitate (SIS), împreună cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), desfășoară miercuri percheziții la Parlament.
Oligarhul moldovean este acuzat de crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie și spălarea banilor, a anunțat marți Procuratura Anticorupție din Republica Moldova.
„Se declară neconstituțional textul din art. 76 prim, aliniat 1 din Codul Contravențional”. Până la modificarea textului din lege declarat neconstituțional, limita minimă a amenzii pentru comiterea contravenției prevăzute de art. 76
Societatea civilă și opoziția de la Chișinău semnalează preluarea controlului asupra CSM de către președintele Igor Dodon, la finalul unor eforturi de resubordonare politică a justiției, care au durat 11 luni.
Noi mișcări spectaculoase se produc la vârfuri, în Republica Moldova. Majoritatea parlamentară, controlată de Igor Dodon, se mai subțiază cu doi deputați. Dacă mai pleacă doi, Guvernul poate fi demis.
Pe 13 ianuarie Secretarul de Stat al Statelor Unite l-a sancționat pe Vladimir Plahotniuc din cauza implicării sale în corupția semnificativă care a subminat statul de drept și a compromis sever independența și instituțiile democratice ale Moldovei.
Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost reținut pentru 72 de ore. Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale a comunicat pentru „ZdG” că Morari a fost reținut pentru „abuz în serviciu” și „fals în acte publice”.
Chișinăul a cerut intervenția autorităților americane, române și britanice în identificarea locului aflării, reținerea și extrădarea cetățeanului moldovean cu dublă identitate Plahotniuc-Novak.
Fostul premier Vlad Filat, eliberat marți din închisoare înainte de termen a ținut o conferință de presă miercuri, 4 decembrie. În prealabil, el a menționat într-un interviu că nu intenționează să revină în politică și că
Fostul premier moldovean Vlad Filat, condamnat în 2016 la 9 ani de închisoare pentru trafic de influență și corupere pasivă (în baza unui denunț al controversatului om de afaceri Ilan Şor, principalul figurant în dosarul vizând jaful
OrheiLand – minunea-nepereche a Orheiului şi, poate, a întregii Moldove, care pare să fi apărut doar dintr-o uşoară mişcare a baghetei magice a lui Ilan Șor, are în spate o poveste demnă de atenția procurorilor. Deocamdată,