Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va primi sâmbătă, de la ora 11:00, la Cinema Timiș, premiul Timișoara Pentru Valori Europene.

Maia Sandu este prima laureată a celei mai înalte distincții instituite anul acesta de Municipiul Timișoara. Cu această ocazie, aceasta va fi prezentă la Timișoara pentru ceremonia din 13 ianuarie și va rosti un discurs despre Europa.

Premiul Timișoara Pentru Valori Europene onorează personalități recunoscute pe plan internațional care, cu determinare, curaj și creativitate, promovează sau apără valorile europene în interiorul și în afara Uniunii Europene. 

Juriul care a desemnat-o pe Maia Sandu ca primă laureată a premiului este format din personalități marcante din țară și din diaspora care promovează valorile europene: Mircea Cărtărescu (București), scriitor; Iulia Motoc (Haga), judecător al Curții Penale Internaționale; Cristian Măcelaru (Köln), director muzical al Orchestrei Naționale a Franței; Simona Miculescu (Paris), Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar, Delegat Permanent al României pe lângă UNESCO; Anca Miruna Lăzărescu (Munchen), regizoare și scenaristă; Adriana Babeți (Timișoara), scriitoare și critic literar.