După ce marți, dirijorul Orchestrei Naţionale de muzică populară ”Lăutarii”, Nicolae Botgros, a demascat un fals mediatic, precum că el ar susţine iniţiativa democraţilor de a introduce în Moldova sistemul de vot uninominal, miercuri, cu o reacţie similară vine şi artista Valentina Osoianu. Ea a declarat pentru Report.md că și mesajul ei a fost rupt din context și distorsionat ca să reiasă că artiştii ar susţine votul uninominal.

Declaraţia Valentinei Osoianu a fost difuzată în acelaşi reportaj mediatizatla 12 martie curent, de posturile de televiziune Publika TV, Canal 2, Canal 3 şi Prime TV.

Jurnaliștii Report.md a contactat-o pe Valentina Osoianu, una din cele cinci surori ale grupului, ca să afle detalii despre discuția artistei cu reporterul care a sunat-o.

Deşi în textul reportajului se menționează că ”mai  multe personalităţi notorii din Moldova susţin ideea introducerii votului uninominal pentru alegerile parlamentare”, Valentina Osoianu ne-a spus că de fapt întrebarea a fost alta: „În primul rând, au plasat fotografia Iuliei - o soră de-a mea. Deci, au pus poza uneia, dar atribuie minciuna inventată de ei altei surori. În al doilea rând, eu nu am spus că susţin votul uninominal. Eu am spus foarte clar: ca lumea să-i cunoască personal pe cei pe care îi aleg. Atunci când am fost sunată, mi s-a spus că vor să ştie care este părerea artiştilor. Eram în drum. Nu pot să reproduc exact discuția, dar la sigur nu s-a spus nimic despre votul uninominal. Am fost pusă într-o situație stupidă. Mă simt folosită. Răspunsul meu nu a fost despre votul uninominal, așa cum au interpretat ei”, concluzionează artista.

Report.md a solicitat reacția unui editor de la Publika TV, însă operatoarea de la recepţie nu a dorit să ofere un număr de contact al editorului, menţionând că nu-i este permis acest lucru. Operatoarea a precizat însă că va transmite în redacţie informaţia, iar ulterior cineva ne va suna pentru a ne oferi o reacţie. Rămânem în așteptarea acestei reacții.

Lilia Zaharia