Poliția rusă l-a reținut duminică, la Moscova, pe opozantul Alexei Navalnîi, în contextul desfășurării în mai multe orașe din Rusia a unor manifestații anticorupție în pofida faptului că în majoritatea cazurilor autoritățile locale nu au autorizat acestor proteste, transmite Reuters.

------------------------------------------------------------------------------

UPDATE: 

Alexei Navalnîi: „Mulțumesc tuturor pentru susținere, dar nu trebuie să deviem de la subiectul pentru care protestăm. Noi condamnăm astăzi nu arestările, ci corupția”. 

------------------------------------------------------------------------------

În capitala rusă poliția a desfășurat importante efective de-a lungul traseului prevăzut al demonstranților.


Navalnîi a lansat un apel la organizarea acestor proteste după ce la jumătatea lunii martie a publicat un raport în care îl acuza pe premierul rus Dmitri Medvedev că deține controlul asupra unui imperiu imobiliar, prin intermediul unui ONG.

Înregistrarea video publicată de opozantul rus pe YouTube, în care descrie tacticile la care ar fi recurs premierul rus, a fost vizionată de peste 11 milioane de ori, dar Medvedev nu a reacționat până în prezent.

La Novossibirsk (Siberia), circa 2.000 persoane s-au adunat în centrul orașului, purtând pancarte „Nu corupției!”.

Aproximativ 1.500 de persoane au mărșăluit în orașele siberiene Krasnoiarsk și Omsk, iar la Vladivostok, în Extremul Orient rus, în jur de 700 de persoane au manifestat, dintre care 10 au fost arestate.

Alexei Navalnâi a anunțat pe site-ul său că manifestații anticorupție erau prevăzute în 99 de orașe, însă în 72 dintre acestea autoritățile le-au înăbușit.