Procurorii și ofițerii anticorupție efectuează acum percheziții la sediul Guvernului și la Ministerul Justiției. Ar fi vorba de anihilarea unei rețele de funcționari implicați în eliberarea frauduloasa a actelor și apostilarea acestora.

UPDATE:

Patru persoane, între care o angajată a Ministerului Educaţiei şi trei intermediari, au fost reţinute. Bănuiţii sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă, exprimată prin pretinderea şi primirea de bani pentru urgentarea perfectării diplomelor de studii din Republica Moldova, precum şi din străinătate, confirmării autenticităţii şi apostilării acestora. Toate patru persoane au fost reţinute pentru 72 de ore.

--------------------------------------------------------

„Este vorba despre mai multe dosare de coruptie și trafic de influență în care sunt vizati angajati ai ministerelor Justitiei si Educatiei, notari, dar și reprezentanți ai unor birouri de traduceri. Aceste persoane sunt suspectate de perfectarea ilegală a unor acte pentru cetățeni moldoveni și străini. Cu alte amanunte vom reveni pe parcursul operatiunii”, a confirmat pentru Report.md, purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi.

Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a anunțat că acordă întregul suport oamenilor legii, pentru ca aceștia să-și poată verifica bănuielile.