Mai multe autocare din diferite regiuni ale țării se îndreaptă spre Chișinău. Potrivit unor deputați ACUM, autocarele sunt pline cu bugetari mobilizați de PDM pentru a participa la un miting. Potrivit unor surse, aceștia ar urma să ceară înaintarea oligarhului Vlad Plahotniuc la funcția de prim-ministru.

------------------------------------------------------------

UPDATE: 16.23 

Mai multe autocare cu protestatari au oprit în regiunea Academiei de Științe din Chișinău. Unii au confirmat că vor porni în marș spre centrul capitalei pentru a participa la o manifestație a PDM, scrie Jurnal.md.

16.30

Președinta PAS, Maia Sandu, a îndemnat într-un live susținătorii partidului să rămână calmi și acasă - să nu vină la sediul partidului, pentru a evita ciocnirile „cu oamenii agresivi”.

17.39

Deputatul ACUM, Chiril Moțpan: În clădirea Parlamentului a intrat un număr mare de mascați, ofițeri ai pazei de stat și ai forțelor speciale, după ce angajații au fost somați să părăsească clădirea. 

Deputatul ACUM, Sergiu Litvinenco, a scris pe pagina sa de Facebook ca mai multi angajati ai Parlamentului au confirmat ca li s-a spus sa părăsească clădirea Legislativului.

Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai, îndeamnă autoritățile și organizatorii protestului care are loc în aceste clipe la Parlament să asigure libertatea la întrunire în mod pașnic. Acesta sugerează să fie luate toate măsurile pentru a evita eventuale violențe, inclusiv a celor față de jurnaliști.

------------------------------------------------------------ 

Partidul Democrat a rezervat Piața Marii Adunări Naționale pentru perioada 5-9 iunie, cu scopul de a organiza o manifestație de partid. Democrații nu vor însă, să spună ce fel de manifestație intenționează să organizeze și nici când anume va avea loc manifestația.

Potrivit Cotidianul.md, grupuri de cetățeni au fost surprinse în fața Academiei de Științe, în fața fostului cinematograf Gaudeamus și în alte zone din centrul capitalei. Aceștia au pancarte cu mesaje în susținerea Partidului Democrat.

TV8.md scrie că zeci de persoane se adună în sectorul Telecentru al capitalei, în apropiere de monumentul „Eternitate”. Aceștia ar urma să protesteze în fața Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA).

PSRM a negociat astazi, cu PDM, conditiile coalizarii, iar la ora 16.15 își va anunța decizia. (Vezi LIVE)


„Observatorul de Nord” scrie că sâmbătă transportul urban de călători va circula „după un program modificat”, deoarece mai multe microbuze vor transporta cetățenii la o manifestație a Partidului Democrat. "Primăria municipiului Soroca anunță publicul călător că, în data de 08 iunie 2019 vor parveni modificări în activitatea transportului urban, vor circula doar autobuzele de serviciu cu un program modificat. Vă mulțumim pentru înțelegere”, a anunțat Primăria Soroca.