În timp ce în Moldova autoritățile electorale numără voturile, în SUA moldovenii încă votează.

Jurnalista Natalia Ghilașcu a comunicat pentru Report.md că moldovenii de acolo sunt activi și speră că în țară lucrurile se vor schimba după aceste alegeri. „Alegătorii din SUA pot crește diferența în favoarea candidatului anti-oligarhic. La secția de votare din Chicago au fost mulți alegători, sper să avem rezultate bune și în alte secții de vot care mai sunt deschise la aceasta oră”, ne-a spus Natalia Ghilașcu.

La Madrid încă mai sunt numărate voturile. Conform rezultatele preliminare, aici Maia Sandu câștigă detașat. Potrivit moldoveanului Pavel Costaș, care e stabilit cu traiul în Spania, acolo au votat 680 de persoane.Pentru Maia Sandu au votat 80,53% din totalul alegătorilor, iar pentru Igor Dodon – 8,7%. Acesta este urmat de Iurie Leancă – 2,06 %. Maia Laguta a acumulat în capitala Spaniei 1,77% din voturi, Valeriu Ghilețchi – 1,54% din voturi, iar Ana Guțu – 0,44%.

Rezultatele votului la Ambasada Republicii Moldova la Haga: Totalul de voturi exprimate - 297, din care Maia Sandu - 277; Igor Dodon - 5.

Datele preliminare de la cinci secții de votare din România arată următoarele rezultate: Maia Sandu - 88,36%; Igor Dodon - 3,18%; Mihai Ghimpu - 3,08%.

După prelucrarea tuturor voturilor din capitala Federației Ruse, din totalul de 3 355 voturi valabil exprimate, 1 745 au mers pentru candidatura lui Igor Dodon (52%). Pentru candidatul „Partidului Nostru”, Dumitru Ciubașenco, au votat 1 253 de cetățeni (37.3%). Maia Sandu a reușit să convingă 298 de moldoveni din Moscova să o voteze (8.9%). Restul candidaților au acumulat sub 1% din voturi.

Lilia Zaharia