Vicepreședintele Comisiei pentru bugete din Parlamentul European, Siegfried Mureșan, a comentat votul de vineri din Legislativul moldovean în favoarea sistemului electoral mixt.

„Astăzi, în Republica Moldova, s-a văzut foarte clar: parlamentarii Partidului Democrat au votat cot la cot cu parlamentarii lui Dodon. Prin votul de astăzi din Parlamentul Republicii Moldova, cei 74 de pioni parlamentari au sacrificat viitorul cetățenilor Republicii Moldova”, scrie Mureșan pe Facebook.

„Votând schimbarea sistemului electoral fără să respecte pe deplin recomandările Comisiei de la Veneția, autoritățile de la Chișinău au pierdut în mod ireversibil încrederea partenerilor internaționali. Finanțarea de 100 de milioane de euro de la nivel european este în pericol. Începând de astăzi, marile companii care doresc să investească și să creeze locuri de muncă o vor face în România, Bulgaria sau vor merge în Georgia și Ucraina, dar, din păcate, vor ocoli Republica Moldova. Decizia luată astăzi va aduce în Republica Moldova mai mult șomaj, mai multă sărăcie, salarii mai mici, pensii în pericol. Responsabilitatea o poartă cei 74 de pioni parlamentari și liderii lor”, a conchis eurodeputatul român.