Premierul ucrainean, Volodimir Groisman, și-a anunțat demisia luni, în ziua învestirii noului președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski. Marți, 21 mai, Zelenski, va avea consultări cu şeful Radei Supreme de la Kiev, Andri Parubi, cu adjuncţii acestuia şi cu liderii grupurilor parlamentare, în contextul anunțului făcut de el, la ceremonia de învestire, de a dizolva Parlamentul.

„Am decis că voi demisiona imediat după următoarea ședinta a Guvernului care va avea loc miercuri. Cred că toți întelegeți că guvernul demisionează înainte de formarea noii Rade Supreme a Ucrainei și nu din cauza președintelui nou ales. În timpul celor trei ani de activitate guvernamentală, nu-mi este rușine de ceea ce am putut face și cât de bine am răspuns provocărilor și crizelor cu care ne-am confruntat", a menționat Groisman.

Comisia Electorală Centrală de la Kiev a comunicat, după anunţul făcut de Zelenski despre dizolvarea Radei, că după publicarea decretului prezidenţial în acest sens, procesul declanșat nu va mai putea fi oprit de nici o decizie judecătorească.