Cel mai controversat oligarh moldovean Vlad Plahotniuc și președintele pro-rus ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, au anunțat că se bucură pentru succesul electoral al PSD în România.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Plahotniuc a menționat că rezultatul bun al PSD constituie o dovadă că cetățenii apreciază ideile și reformele social-democrate. „Îi doresc României să aibă parte de echilibru și stabilitate politică, pentru a asigura în continuare un progres economic și social”, a scris Plahotniuc.

Socialistul Igor Dodon, care a câștigat alegerile prezidențiale din 13 noiembrie din Republica Moldova, dar care nu a fost încă învestit în funcție, a felicitat PSD-ul dn România pentru victoria în alegeri: „Salut victoria PSD și îmi exprim speranța că liderii acestei formațiuni vor echilibra retorica Bucureștiului în raport cu Republica Moldova”, a reacționat Igor Dodon. Dodon a mai spus că mizează pe faptul ca Guvernul României să demonstreze respect pentru independența Republicii Moldova și că „mișcările unioniste vor fi tratate ca niște entități marginale și radicale, rătăcite în apele democrației”.