Știri

Chișinăul a rezistat   Chișinău    

Diplomele de studii superioare eliberate de instituțiile din stânga Nistrului nu vor fi apostilate de către autoitățile constituționale de la Chișinău. Experții Chișinăului și Tiraspolului nu au ajuns la un consens în această chestiune la întâlnirea de la Bavaria.

Mai mult
  Chișinău    

Pentru a stabili gradul de alcoolemie în sânge pentru șoferii din Moldova, acestora le este recoltat sânge. Europenii, însă, au încorporat un dispozitivanti-alcool, care nu permite pornirea motorului mașinii în cazul în care șoferul a consumat alcool.


Mai mult
Practici europene   Chișinău    

Începând de astăzi, chişinăuenii pot dona haine oamenilor nevoiaşi prin intermediul unor containere special amenajate şi instalate în faţa centrelor comerciale din cinci sectoare ale capitalei. Boxele de colectare a bunurilor sunt o premieră pentru Republica Moldova, dar o practică răspândită în ţările europene. 


Mai mult
Pleacă misiunea FMI   Chișinău    

Misiunea FMI și-a încheiat vizita în Republica Moldova. Grupul de experţi a difuzat un scurt comunicat de presă din care rezultă că o decizie finală urmează a fi luată la Washington.

Mai mult
Responsabilitate civică   Chișinău    

Începând de astăzi, în Moldova va fi mai simplă şi mai accesibilă raportarea cazurilor de corupţie sau încălcare a drepturilor consumatorului. 

Mai mult
„Hienele” și audiovizualul   Chișinău    

Rusia atacă pe toate fronturile ca să-și păstreze dominația mediatică în Moldova. După ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a numit „mișcare neprietenoasă” intenția Chișinăului de a umbla la Codul audiovizulului, au început să se agite și politicienii locali pro-ruși.


Mai mult
Noul ambasador al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță  /  FOTO: Report.md
Priorități de mandat   Chișinău    

România este pregătită să ofere Republicii Moldova prima tranșă de 60 milioane de euro din creditul în mărime de 150 milioane de euro, dar numai după ce Chișinăul va avea încheiat cu FMI un acord la nivel tehnic.


Mai mult
Oportunitate   Chișinău    

Republica Moldova a fost invitată la Summitul NATO de la Varșovia (8-9 iulie). Delegația moldovenească va fi condusă la reuniune de ministrul Apărării, Anatol Șalaru.


Mai mult