Știri

În timp ce, la Chișinău, CNA luptă cu corupția mică   București    

Președintele Senatului, audiat luna trecută în calitate de martor în dosarul retrocedărilor frauduloase, ar fi făcut afirmații neadevărate în fața procurorilor. Între timp, dosarul lui Remus Truică și al lui Pal al României a fost finalizat.

Mai mult
DNA si dosarul Diaspora   București    

Procurorii DNA au cerut, luni, Senatului României încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru abuz în serviciu şi împiedicarea drepturilor electorale faţă de Titus Corlăţean, în dosarul Diaspora.

Mai mult
Jurnaliștii au montat „Panoul rușinii” în fața Parlamentului  / FOTO: report.md
„Panoul rușinii”   Chișinău    

Cei care „au pus gând rău” presei anul trecut, au ajuns în văzul lumii. Este vorba de deputaţi, miniştri, primari, politicieni, etc. Aceştia pot fi văzuţi în faţa Parlamentului Republicii Moldova, pozele lor fiind afișate pe un „panou al ruşinii”.

Mai mult
Mesajul Poliției către manifestanți / FOTO: Constantin Uzdriș
Moldova protestează   Chișinău    

Platforma „Demnitate și Adevăr” a reluat protestele în Chișinău, după o pauză de aproape 3 luni. În pofida piedicilor puse de autorități, prin încercarea de a bloca transportul spre Chișinău (deși nu-și recunosc intervenția), coloane de manifestanți au ajuns deja în Piața Marii Adunări Naționale.

Mai mult
Protestul furiei   Chișinău    

Platforma „Demnitate și Adevăr” cheamă duminică lumea în stradă la un protest masiv împotriva guvernării oligarhice excesiv de corupte.

Mai mult
Sondaj   Chișinău    

Un nou sondaj de referință făcut public la Chișinău îi scoate pe primele poziții în topul popularității pe liderii pro-ruși Renato Usatîi și Igor Dodon și pe liderii pro-europeni Maia Sandu și Andrei Năstase.

Mai mult
Cine și de ce o activizează pe Irina Vlah? FOTO: report.md
Încă o provocare a Rusiei?   Comrat    

Bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, a anunțat că a propus autorităților de la Chișinău să fie inclusă în lista delegației moldovenești care participă la negocierile în formatul 5+2 pentru reglementarea diferendului transnistrean.

Mai mult
FOTO: dcnewes.ro
  Chișinău    

După aproape doi ani de prăfuire prin sertarele deputaţilor, proiectul de lege care prevede acordarea concediul paternal pentru taţi a fost votat în lectură finală de aleşii poporului. Potrivit documentului, taţii vor beneficia de concediu paternal de 14 zile calendaristice, perioadă plătită din bugetul de stat.

Mai mult