Știri

Mesajul Poliției către manifestanți / FOTO: Constantin Uzdriș
Moldova protestează   Chișinău    

Platforma „Demnitate și Adevăr” a reluat protestele în Chișinău, după o pauză de aproape 3 luni. În pofida piedicilor puse de autorități, prin încercarea de a bloca transportul spre Chișinău (deși nu-și recunosc intervenția), coloane de manifestanți au ajuns deja în Piața Marii Adunări Naționale.

Mai mult
Protestul furiei   Chișinău    

Platforma „Demnitate și Adevăr” cheamă duminică lumea în stradă la un protest masiv împotriva guvernării oligarhice excesiv de corupte.

Mai mult
Sondaj   Chișinău    

Un nou sondaj de referință făcut public la Chișinău îi scoate pe primele poziții în topul popularității pe liderii pro-ruși Renato Usatîi și Igor Dodon și pe liderii pro-europeni Maia Sandu și Andrei Năstase.

Mai mult
Cine și de ce o activizează pe Irina Vlah? FOTO: report.md
Încă o provocare a Rusiei?   Comrat    

Bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, a anunțat că a propus autorităților de la Chișinău să fie inclusă în lista delegației moldovenești care participă la negocierile în formatul 5+2 pentru reglementarea diferendului transnistrean.

Mai mult
FOTO: dcnewes.ro
  Chișinău    

După aproape doi ani de prăfuire prin sertarele deputaţilor, proiectul de lege care prevede acordarea concediul paternal pentru taţi a fost votat în lectură finală de aleşii poporului. Potrivit documentului, taţii vor beneficia de concediu paternal de 14 zile calendaristice, perioadă plătită din bugetul de stat.

Mai mult
Foto: Report.md
  Chișinău    

Curtea de Apel a admis cererea grupului de iniţiativă pentru organizarea referendumului constituţional şi a anulat decizia Comisiei Electorale Centrale din 30 martie 2016, prin care a fost respinsă propunerea de organizare a referendumului.

Mai mult
Alegeri prezidențiale   Chișinău    

Socialistul pro-rus Igor Dodon și pro-europeana Maia Sandu sunt potențialii candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova care ar întruni cele mai multe voturi la alegerile prezidențiale. Aceasta reiese dintr-un sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.


Mai mult
Câștigă cine numără voturile?   Chișinău    

Noua componență a Comisie Electorale Centrale (CEC) a ajuns în Parlament. Cinci din cei nouă membri ai CEC au fost propuși de majoritatea parlamentară, trei de opoziție, iar un potențial membru urmează a fi propus de șeful statului.

Mai mult