Știri

Surprizele guvernamentale pentru cetățeni nu mai contenesc. Cea mai neașteptată a fost punerea jafului bancar pe umerii cetățenilor. O altă inovație fiscală a autorităților era ca persoanele cu datorii la bugetul de stat să nu poată părăsi ţara în lipsa unei decizii a instanţei de judecată. Inițiativa Ministerului Finanțelor a eșuat, însă, experții în economie criticând-o. Ei au argumentat că statul nu oferă metode alternative de încurajare a plății restanțelor, ci prin măsurile punitive, încalcă dreptul fundamental al omului la libera circulație. Pentru comparație, în România, contribuabililor care au reușit să-și achite datoriile la bugetul de stat până la sfârșitul lunii martie curent, le-au fost anulate penalitățile.

Mai mult
Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti

Platforma civică Demnitate și Adevăr organizează, joi, proteste în centrul Chişinăului, în timp ce PD îl propune tot pe Vlad Plahotniuc pentru postul de premier, deşi majoritatea nou formată pierde membri.

Mai mult

Candidatul desemnat la funcţia de premier, Ion Sturza, ar fi trebuit să ceară, luni, votul de încredere al Parlamentului. Din lipsă de cvorum, tentativa de alegere a premierul a eşuat, astfel că preşedintele trebuie să vină cu o nouă propunere.

Mai mult

Poliţia din Chişinău a primit o alertă potrivit căreia o bombă ar fi fost plasată în incinta unui centru pentru refugiaţi din Capitala R. Moldova, relatează Unimedia.md.

Mai mult

Cei 14 deputați care au părăsit, săptămâna trecută, fracțiunea comuniștilor din Parlament au depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care contestă decretul de desemnare a lui Ion Sturza în calitate de prim-ministru al R. Moldova.

Mai mult

Omul de afaceri Ion Sturza este candidatul desemnat de către șeful statului Nicolae Timofti pentru funcția de prim-ministru, după consultări cu liderii PD, PL, PDLM și grupul Leancă.

Mai mult