Știri

Sindromul Stockholm: O generație „cu capul în jos” - principalul suspect e în libertate și administrează fonduri publice din fotoliul de primar, iar miliardul furat va fi pus pe spatele cetățenilor
Cadou electoral   Chișinău    

Guvernul a anunțat că îşi va asuma răspunderea pentru şapte proiecte de legi solicitate de Fondul Monetar Naţional. În listă figurează și blamatul proiect care prevede convertirea creditelor de urgență acordate celor bănci, prin intermediul cărora a fost furat un miliard de dolari, în datorie de stat - adică punerea datoriei pe spatele cetățenilor.

Mai mult
  București    

Senatorii au blocat urmărirea penală a lui Gabriel Oprea în dosarul în care procurorii îl acuză de ucidere din culpă în legătură cu moartea polițistului Bogdan Gigină.

Mai mult
Jose Manuel Barroso şi ex-premierul Vlad Filat
Efecte colaterale   Chișinău    

Fostul șef al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, riscă un proces la Curtea Europeană de Justiție, fiind suspectat că ar fi încălcat principiile etice și normele Uniunii Europene, pe motiv că ar lucra la o bancă.

Mai mult
Ecoul terorii   Tiraspol    

Șeful grupării separatiste de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că intenționează să-și înainteze candidatura pentru un nou mandat de „președinte” al autoproclamatei republici transnistrene.

Mai mult
Eli­cop­te­rul mol­do­ve­nesc acci­den­tat în Afga­nis­tan
Subiect uitat   Chișinău    

Cei doi piloţi moldoveni, care au supravieţuit atacului talibanilor din noiembrie 2015, sunt în continuare ţinuţi ostatici în Afganistan. 

Mai mult
FOTO: Report.md
Sprijin pentru reforme   Chișinău    

România nu poate veghea ca banii din creditul românesc de 150 milioane de euro, oferit Republicii Moldova, să nu fie furați și mizează în acest sens pe onestitatea și responsabilitatea guvernanților de la Chișinău. 


Mai mult
Pavel Filip la Bruxelles - martie 2016
Bilanț   Chișinău    

Acordul de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană a fost îndeplinit în proporție de 29%. Așa arată rapoartele prezentate de societatea civilă, în timp ce guvernarea se laudă cu o rată de implementare de 45%.


Mai mult
Bani pentru dezvoltare   Chișinău    

Experţii Fondului Monetar Internaţional şi autorităţile din Moldova au ajuns la un acord (cu condiționalități) de finanţare pe 3 ani, în valoare de 179 de milioane de dolari. Decizia finală urmează să fie aprobată de conducerea FMI şi de Consiliul Executiv al FMI în octombrie, în cazul în care autorităţile de la Chişinău vor implementa setul de acţiuni prioritare. 


Mai mult