Știri

Noul ambasador al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță  /  FOTO: Report.md
Priorități de mandat   Chișinău    

România este pregătită să ofere Republicii Moldova prima tranșă de 60 milioane de euro din creditul în mărime de 150 milioane de euro, dar numai după ce Chișinăul va avea încheiat cu FMI un acord la nivel tehnic.


Mai mult
Oportunitate   Chișinău    

Republica Moldova a fost invitată la Summitul NATO de la Varșovia (8-9 iulie). Delegația moldovenească va fi condusă la reuniune de ministrul Apărării, Anatol Șalaru.


Mai mult
Încă un avertisment   Strasbourg    

Grupul Statelor împotriva Coruptiei (GRECO), organism al Consiliului Europei, a publicat astăzi un raport în care solicită Republicii Moldova să îmbunătățească și să asigure punerea efectivă în aplicare a legislației anticorupție în privinţa  parlamentarilor, judecătorilor și procurorilor.

Mai mult
Codul antipropaganda   Chișinău    

Proiectul noului Cod al audiovizualului a ajuns Parlament. Iniţiativa legislativă a fost votată în prima lectură. Potrivit proiectului, posturile TV vor fi obligate să producă 8 ore de emisiuni autohtone, dintre care 6 ore să le difuzeze în prime-time. De asemenea, documentul va impune radiodifuzorii să transmită mai multă producţie europeană.

Mai mult
FOTO: Report.md
Transparență bancară   Chișinău    

Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare (BERD) intenționează să cumpere întregul pachetul de acțiuni de la „Victoriabank”. Anunțul a fost făcut de  Henry Russell, director BERD pentru instituţii financiare în Moldova şi alte ţări din regiune.


Mai mult
După Brexit   Chișinău    

Moldova va fi afectată indirect de ieșirea Marii Britanii din UE. Politicienii și analiștii politici din Republica Moldova au comentat votul britanicilor și au încercat să identifice efectele acestui vot asupra parcursului european al Moldovei.


Mai mult
Vector european cu Rusia „partener strategic”   Chișinău    

Proiectul Strategiei Naționale de Securitate a fost aprobat marți de Consiliul Suprem de Securitate. Documentul urmează să ajungă la Guvern, care va pregăti proiectul de Lege care va sta la baza acestei strategii.

Mai mult
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, finul oligarhului Plahotniuc
Sfidător   Chișinău    

Absurdul în politica de la Chișinău continuă. În timp ce presa și analiștii politici vorbesc despre o majoritate parlamentară constituită prin metode obscure, care deservește un regim oligarhic detestat la nivel național din cauza suspiciunilor de corupție, exponenții acestei majorități pozează cu cartonașe roșii pe care scrie: „Moldova contra corupției!”.

Mai mult