Știri

FOTO: dcnewes.ro

După aproape doi ani de prăfuire prin sertarele deputaţilor, proiectul de lege care prevede acordarea concediul paternal pentru taţi a fost votat în lectură finală de aleşii poporului. Potrivit documentului, taţii vor beneficia de concediu paternal de 14 zile calendaristice, perioadă plătită din bugetul de stat.

Mai mult
Foto: Report.md

Curtea de Apel a admis cererea grupului de iniţiativă pentru organizarea referendumului constituţional şi a anulat decizia Comisiei Electorale Centrale din 30 martie 2016, prin care a fost respinsă propunerea de organizare a referendumului.

Mai mult
Alegeri prezidențiale

Socialistul pro-rus Igor Dodon și pro-europeana Maia Sandu sunt potențialii candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova care ar întruni cele mai multe voturi la alegerile prezidențiale. Aceasta reiese dintr-un sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.


Mai mult
Câștigă cine numără voturile?

Noua componență a Comisie Electorale Centrale (CEC) a ajuns în Parlament. Cinci din cei nouă membri ai CEC au fost propuși de majoritatea parlamentară, trei de opoziție, iar un potențial membru urmează a fi propus de șeful statului.

Mai mult
Conflict dezghețat

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova îşi exprimă îngrijorarea profundă în legătură cu agravarea recentă a situaţiei în zona de conflict din Nagorno-Karabah, care a dus la pierderea de vieţi omeneşti, inclusiv din rândul populaţiei civile. 

Mai mult
Investigație

Patru cetățeni israelieni cu legături cu o companie condusă până de curând de un fost director Mossad sunt cercetați de DIICOT pentru o tentativă de compromitere a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, scriu jurnaliștii de la RISE Project.

Mai mult
Guvernarea urmărește ca în turul doi să ajungă candidații agreați de regimul oligarhic
Intrigant

Analiștii politici au identificat câteva elemente care justifică stabilirea datei alegerilor prezidențiale de către guvernarea controlată de PD anume pe 30 octombrie 2016.

Mai mult
Legea privind controlul internetului

Guvernul de la Chişinău a votat miercuri un amendament prin care obligă operatorii de telefonie și Internet să stocheze și să arhiveze datele utilizatorilor pentru o perioadă de 6-12 luni, să blocheze, la indicaţia autorităţilor, accesul la anumite site-uri și să permită autorităților verificarea e-mail-urilor, mesajelor sms sau a celor expediate prin aplicații de mesagerie (Viber, WhatsApp, Telegram ș.a.).

Mai mult