Știri

FOTO: Report.md
Transparență bancară

Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare (BERD) intenționează să cumpere întregul pachetul de acțiuni de la „Victoriabank”. Anunțul a fost făcut de  Henry Russell, director BERD pentru instituţii financiare în Moldova şi alte ţări din regiune.


Mai mult
După Brexit

Moldova va fi afectată indirect de ieșirea Marii Britanii din UE. Politicienii și analiștii politici din Republica Moldova au comentat votul britanicilor și au încercat să identifice efectele acestui vot asupra parcursului european al Moldovei.


Mai mult
Vector european cu Rusia „partener strategic”

Proiectul Strategiei Naționale de Securitate a fost aprobat marți de Consiliul Suprem de Securitate. Documentul urmează să ajungă la Guvern, care va pregăti proiectul de Lege care va sta la baza acestei strategii.

Mai mult
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, finul oligarhului Plahotniuc
Sfidător

Absurdul în politica de la Chișinău continuă. În timp ce presa și analiștii politici vorbesc despre o majoritate parlamentară constituită prin metode obscure, care deservește un regim oligarhic detestat la nivel național din cauza suspiciunilor de corupție, exponenții acestei majorități pozează cu cartonașe roșii pe care scrie: „Moldova contra corupției!”.

Mai mult
Poza simbol
Accident

Un elicopter SMURD, cu patru persoane la bord, s-a prăbușit în această după amiază în sudul Republicii Moldova. În momentul accidentului, la Cantemir ploua torențial.

Mai mult
Aivaras Abramovicius, la conferința de la Kiev / FOTO: report.md
STOP corupția!

În perioada 30-31 mai curent, al Kiev (Ucraina) s-a desfășurat Conferința regională "S.T.O.P Corupția", eveniment la care participă jurnaliști de investigație, activiști, reprezentanți ai ONG-urilor în domeniul prevenirii corupției din Moldova și Ucraina.

Mai mult
Hanna Shelest: Corupției politice și mimării reformelor se datorează 50% din răul ce i s-a întâmplat Ucrainei începând cu toamna lui 2013 / FOTO: report.md
Mimarea reformelor poate avea efecte criminale

Corupției politice la cel mai înalt nivel și tregiversării reformelor se datorează 50% din răul ce i s-a întâmplat Ucrainei începând cu toamna anului 2013, care a culminat cu pierderea peninsulei Crimeea și cu conflictul armat din Donbas.


Mai mult
Propagandă rusească

România este prezentată de televiziunea rusă Rossia 1, într-un documentar ce va fi difuzat marți, ca fiind o ţară din lumea a III-a, a cărei situaţie s-a înrăutăţit după aderarea la UE, iar despre Deveselu spun că duce lipsă de conexiunea mobilă.

Mai mult