Știri

Reacție   Chișinău    

Candidatul comun al forțelor antioligarhice la Președinție, Maia Sandu, își va continua proiectul politic indiferent de rezultatele alegerilor prezidențiale, a anunțat politicianul, după primele rezultate preliminare afișate de CEC.

Mai mult
Bilanț preliminar   Chișinău    

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova a anunțat rezultatele preliminare ale scrutinului prezidențial de duminică, 30 octombrie.

Mai mult
Stop vot!   Chișinău    

Secțiile de vot din țară s-au închis. Până la ora 21:00 la urne s-au prezentat 1 milion 430 de mii 071 alegători ceea ce reprezintă 48,91% din numărul total al celor incluși în listele electorale.

Mai mult
Au ratat votul   Chișinău    

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, și renumitul actor român Florin Piersic, care dețin și cetățenia Republicii Moldova, nu au votat astăzi pentru viitorul președinte al Republicii Moldova.

Mai mult
Observatori UE   Chișinău    

Deputatul european Siegfried Mureșan (PMP/PPE) va participa, în perioada 28 - 31 octombrie 2016, în calitate de observator internațional, la Misiunea Parlamentului European de observare a alegerilor președintelui Republicii Moldova din 30 octombrie 2016.

Mai mult
Vasile Baciu susține că PDM l-ar fi somat să-și schimbe culoarea politică / FOTO: Privesc.eu
Presiuni   Chișinău    

Mai mulți primari din țară au ieșit astăzi într-o conferință de presă și au anunțat că sunt amenințați și intimidați de către anumiți fruntași ai Partidului Democrat și că banii destinați pentru modernizarea localităților sunt distribuiți de la centru pe criterii politice.

Mai mult
Deputații europeni, în vizită la Chișinău
Semnal de alarmă   Chișinău    

Grupul PPE din Parlamentul European susține în continuare ideea unui candidat unic pro-european necompromis pentru scrutinul prezidențial din 30 octombrie. Popularii europeni susțin că un candidat care se asociază cu sistemul corupt sau care este susținut de finanțări neclare nu poate fi considerat unul pro-european.

Mai mult
Veste bună   Bruxelles    

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că România şi Canada au căzut la un acord rezonabil pentru ambele părţi legat de acordul CETA, astfel încât România îşi retrage rezerva faţă de acest acord, potrivit News.ro.

Mai mult