Știri

Jose Manuel Barroso şi ex-premierul Vlad Filat
Efecte colaterale   Chișinău    

Fostul șef al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, riscă un proces la Curtea Europeană de Justiție, fiind suspectat că ar fi încălcat principiile etice și normele Uniunii Europene, pe motiv că ar lucra la o bancă.

Mai mult
Ecoul terorii   Tiraspol    

Șeful grupării separatiste de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că intenționează să-și înainteze candidatura pentru un nou mandat de „președinte” al autoproclamatei republici transnistrene.

Mai mult
Eli­cop­te­rul mol­do­ve­nesc acci­den­tat în Afga­nis­tan
Subiect uitat   Chișinău    

Cei doi piloţi moldoveni, care au supravieţuit atacului talibanilor din noiembrie 2015, sunt în continuare ţinuţi ostatici în Afganistan. 

Mai mult
FOTO: Report.md
Sprijin pentru reforme   Chișinău    

România nu poate veghea ca banii din creditul românesc de 150 milioane de euro, oferit Republicii Moldova, să nu fie furați și mizează în acest sens pe onestitatea și responsabilitatea guvernanților de la Chișinău. 


Mai mult
Pavel Filip la Bruxelles - martie 2016
Bilanț   Chișinău    

Acordul de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană a fost îndeplinit în proporție de 29%. Așa arată rapoartele prezentate de societatea civilă, în timp ce guvernarea se laudă cu o rată de implementare de 45%.


Mai mult
Bani pentru dezvoltare   Chișinău    

Experţii Fondului Monetar Internaţional şi autorităţile din Moldova au ajuns la un acord (cu condiționalități) de finanţare pe 3 ani, în valoare de 179 de milioane de dolari. Decizia finală urmează să fie aprobată de conducerea FMI şi de Consiliul Executiv al FMI în octombrie, în cazul în care autorităţile de la Chişinău vor implementa setul de acţiuni prioritare. 


Mai mult
Concesii periculoase   Chișinău    

Diplomele universitare şi plăcuţele de înmatriculare ale automobilelor, emise de autoritățile separatiste de la Tiraspol, ar putea fi recunoscute în plan internaţional.


Mai mult
Colaj / Veaceslav Platon și Vlad Plahotniuc
Arest fulgerător   Chișinău    

Luni a primit 30 de zile de arest preventiv și a fost anunțat în urmărire internațională de către autoritățile moldovene sub acuzația de spălare de bani, iar până în seară ar fi fost reținut de serviciile secrete ucrainene. Este vorba de controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.


Mai mult