Știri

Practici europene

Începând de astăzi, chişinăuenii pot dona haine oamenilor nevoiaşi prin intermediul unor containere special amenajate şi instalate în faţa centrelor comerciale din cinci sectoare ale capitalei. Boxele de colectare a bunurilor sunt o premieră pentru Republica Moldova, dar o practică răspândită în ţările europene. 


Mai mult
Pleacă misiunea FMI

Misiunea FMI și-a încheiat vizita în Republica Moldova. Grupul de experţi a difuzat un scurt comunicat de presă din care rezultă că o decizie finală urmează a fi luată la Washington.

Mai mult
Responsabilitate civică

Începând de astăzi, în Moldova va fi mai simplă şi mai accesibilă raportarea cazurilor de corupţie sau încălcare a drepturilor consumatorului. 

Mai mult
„Hienele” și audiovizualul

Rusia atacă pe toate fronturile ca să-și păstreze dominația mediatică în Moldova. După ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a numit „mișcare neprietenoasă” intenția Chișinăului de a umbla la Codul audiovizulului, au început să se agite și politicienii locali pro-ruși.


Mai mult
Noul ambasador al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță  /  FOTO: Report.md
Priorități de mandat

România este pregătită să ofere Republicii Moldova prima tranșă de 60 milioane de euro din creditul în mărime de 150 milioane de euro, dar numai după ce Chișinăul va avea încheiat cu FMI un acord la nivel tehnic.


Mai mult
Oportunitate

Republica Moldova a fost invitată la Summitul NATO de la Varșovia (8-9 iulie). Delegația moldovenească va fi condusă la reuniune de ministrul Apărării, Anatol Șalaru.


Mai mult
Încă un avertisment

Grupul Statelor împotriva Coruptiei (GRECO), organism al Consiliului Europei, a publicat astăzi un raport în care solicită Republicii Moldova să îmbunătățească și să asigure punerea efectivă în aplicare a legislației anticorupție în privinţa  parlamentarilor, judecătorilor și procurorilor.

Mai mult
Codul antipropaganda

Proiectul noului Cod al audiovizualului a ajuns Parlament. Iniţiativa legislativă a fost votată în prima lectură. Potrivit proiectului, posturile TV vor fi obligate să producă 8 ore de emisiuni autohtone, dintre care 6 ore să le difuzeze în prime-time. De asemenea, documentul va impune radiodifuzorii să transmită mai multă producţie europeană.

Mai mult