Știri

Pavel Filip la Bruxelles - martie 2016
Bilanț

Acordul de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană a fost îndeplinit în proporție de 29%. Așa arată rapoartele prezentate de societatea civilă, în timp ce guvernarea se laudă cu o rată de implementare de 45%.


Mai mult
Bani pentru dezvoltare

Experţii Fondului Monetar Internaţional şi autorităţile din Moldova au ajuns la un acord (cu condiționalități) de finanţare pe 3 ani, în valoare de 179 de milioane de dolari. Decizia finală urmează să fie aprobată de conducerea FMI şi de Consiliul Executiv al FMI în octombrie, în cazul în care autorităţile de la Chişinău vor implementa setul de acţiuni prioritare. 


Mai mult
Concesii periculoase

Diplomele universitare şi plăcuţele de înmatriculare ale automobilelor, emise de autoritățile separatiste de la Tiraspol, ar putea fi recunoscute în plan internaţional.


Mai mult
Colaj / Veaceslav Platon și Vlad Plahotniuc
Arest fulgerător

Luni a primit 30 de zile de arest preventiv și a fost anunțat în urmărire internațională de către autoritățile moldovene sub acuzația de spălare de bani, iar până în seară ar fi fost reținut de serviciile secrete ucrainene. Este vorba de controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.


Mai mult
FOTO: Report.md
Loialitatea costă

În condiții de criză profundă, când se încearcă punerea „jafului secolului” pe umerii cetățenilor, autoritățile au decis să ofere prime din fondul de urgență polițiștilor care au asigurat ordinea publică în timpul protestelor din 24 aprilie. Valoarea totală a premiilor depășește 7 000 000 lei.


Mai mult
Catastrofă ecologică

Președintele Curții de Conturi, Serafim Urechean, atenționează asupra lipsei sistemului de epurare a apelor reziduale provenite din sistemul de canalizare, care sunt deversate direct în râul Nistru.


Mai mult
Chișinăul a rezistat

Diplomele de studii superioare eliberate de instituțiile din stânga Nistrului nu vor fi apostilate de către autoitățile constituționale de la Chișinău. Experții Chișinăului și Tiraspolului nu au ajuns la un consens în această chestiune la întâlnirea de la Bavaria.

Mai mult

Pentru a stabili gradul de alcoolemie în sânge pentru șoferii din Moldova, acestora le este recoltat sânge. Europenii, însă, au încorporat un dispozitivanti-alcool, care nu permite pornirea motorului mașinii în cazul în care șoferul a consumat alcool.


Mai mult