Știri

Conferința internațională ”Moldova între Est şi Vest: Perspectivele de aderare ale Republicii Moldova la UE / Foto: Report.md
Între Est şi Vest   Chișinău    

Perspectiva aderării Republicii Moldova la UE este împiedicată de nivelul înalt al corupţiei, de sărăcie, de ritmul lent al reformelor, iar pe termen lung - de conflictul transnistrean.

Mai mult
Ambasadorul Daniel Ioniță a susținut o conferință de presă la Chișinău / FOTO: Report.md
Important   Chișinău    

Autoritățile de la București vor deschide 35 de secții de votare în Republica Moldova pentru alegerile parlamentare din România, cu 12 mai multe față de alegerile din 2014.

Mai mult
Reforme de fațadă   Chișinău    

Parlamentul a aprobat vineri, cu 84 de voturi, un proiect de modificare a Constituției care stabilește că procurorul general va fi numit de șeful statului la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

Mai mult
Poza simbol / Sursa: Autoexpert.md
De parcă ar fi puțină corupție   Chișinău    

Autorităţile vor să opereze o serie de amendamente la legislație prin care să le permită şoferilor străini care au fost sancţionaţi pe teriroriul Republicii Moldova să achite amenzile direct agenţilor rutieri.

Mai mult
Așa arată transparența în sănătate   București    

Spitalele și celelalte instituții din subordinea sau coordonarea Ministerului Sănătății vor fi obligate ca, în termen de șapte zile de la semnare, să declare, pe o platformă publică proprie, toate contractele de achiziție mai mari de 20.000 de lei.

Mai mult
Dezlegare   Vatican    

Papa Francisc a extins, luni, puterile preoţilor catolici şi le-a permis acestora să le acorde iertare femeilor care au făcut avort.

Mai mult
Elizaveta Mereacre a stat câteva ore în frig sperând să poată schimba viitorul nepoților / FOTO: Report.md
Abuz sau incompetență?   Cocieri    

Gălăgie în fața secției de votare din satul Cocieri, raionul Dubăsari. Aproximativ 40 de persoane internate la sanatoriul ”Struguraș”nu au putut vota ieri, deoarece administrația instituției nu i-a înregistrat ca alegători. 

Mai mult
FOTO: Report.md
Deja vrea să fie iubit   Chișinău    

Liderul socialiștilor Igor Dodon se declară învingător la alegerile prezidențiale. În cadrul unui un briefing susținut la miezul nopții, acesta și-a invitat oponenta sa la discuții.

Mai mult