Știri

99% procesate

După porcesarea a 99,14% din procesele verbale la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie, rezultatele prealabile arată un scor electoral de 48,39% pentru socialistul pro-rus Igor Dodon şi 38,27% pentru Maia Sandu.

Mai mult
Decisiv

În timp ce în Moldova autoritățile electorale numără voturile, în SUA moldovenii încă votează.

Mai mult
Reacție

Candidatul comun al forțelor antioligarhice la Președinție, Maia Sandu, își va continua proiectul politic indiferent de rezultatele alegerilor prezidențiale, a anunțat politicianul, după primele rezultate preliminare afișate de CEC.

Mai mult
Bilanț preliminar

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova a anunțat rezultatele preliminare ale scrutinului prezidențial de duminică, 30 octombrie.

Mai mult
Stop vot!

Secțiile de vot din țară s-au închis. Până la ora 21:00 la urne s-au prezentat 1 milion 430 de mii 071 alegători ceea ce reprezintă 48,91% din numărul total al celor incluși în listele electorale.

Mai mult
Au ratat votul

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, și renumitul actor român Florin Piersic, care dețin și cetățenia Republicii Moldova, nu au votat astăzi pentru viitorul președinte al Republicii Moldova.

Mai mult
Observatori UE

Deputatul european Siegfried Mureșan (PMP/PPE) va participa, în perioada 28 - 31 octombrie 2016, în calitate de observator internațional, la Misiunea Parlamentului European de observare a alegerilor președintelui Republicii Moldova din 30 octombrie 2016.

Mai mult
Vasile Baciu susține că PDM l-ar fi somat să-și schimbe culoarea politică / FOTO: Privesc.eu
Presiuni

Mai mulți primari din țară au ieșit astăzi într-o conferință de presă și au anunțat că sunt amenințați și intimidați de către anumiți fruntași ai Partidului Democrat și că banii destinați pentru modernizarea localităților sunt distribuiți de la centru pe criterii politice.

Mai mult