Știri

Cetatea Tighina
Politică   Chișinău    

Igor Dodon se va întâlni mâine cu șeful grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Anunțul a fost făcut de Dodon pe paginsa de Facebook. Întâlnirea urmează să aibă loc la Tighina, oraș aflat sub control comun, conform Acordului moldo-rus de încetare a focului din 22 iulie 1992.

Mai mult
Cadou de Revelion pentru socialiști   Chișinău    

Compania Exclusiv Media SRL, afiliată Partidului Socialiștilor și proprietară a postului NTV Moldova, a primit licență pentru încă un post de televiziune. Decizia a fost luată de membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului, care s-au întrunit vineri, 30 decembrie.

Mai mult
Andrei Galbur și Ulrike Knotz după semnarea Înțelegerii privind dezvoltarea economică a Moldovei / FOTO: Report.md
Ajutor de la prieteni   Chișinău    

Germania își direcționează ajutoarele destinate Republicii Moldova direct către cetățeni, Guvernul de la Chișinău îndeplinind doar rolul de intermediar.

Mai mult
Încă un candidat   București    

Președintele Klaus Iohannis are pe masă o nouă propunere pentru funcția de premier. PSD și ALDE îl propun pe Sorin Grindeanu, președintele Consiliului Județean Timiș, pentru a fi desemnat de președintele Klaus Iohannis să formeze noul guvern.

Mai mult
Retrospectivă economică 2016   Chișinău    

Deși, la începutul anului, autorităţile au încercat să ne convingă de demararea unei noi „ere” în dezvoltarea Republicii Moldova, rezultatele şi impresiile generale la sfârşit de an nu sunt deloc optimiste. Trebuie să fii un „kamikaze” ca să iniţiezi astăzi o afacere în Moldova, spun oamenii de afaceri.

Mai mult
Populism   Chișinău    

A înlocuit limba română cu cea „moldovenească” pe site-ul Președinției, a scos drapelul UE de pe frontispiciul instituției prezidențiale, a demis ministrul Apărării pentru că ar fi cochetat cu NATO și vrea să-l lase pe ex-președintele României, Traian Băsescu, fără cetățenia Republicii Moldova până la anul nou.

Mai mult
FOTO: Report.md
Încă un vis „prezidențial” împlinit   Chișinău    

Igor Dodon a semnat un decret prin care l-a demis din funcție pe ministrul Apărării, Anatol Șalaru, după ce însuși liderul PL, Mihai Ghimpu, a solicitat președintelui demiterea colegului său de partid din funcția de ministru.

Mai mult
FOTO: Serviciul de presă al PDM
Ponta și Plahotniuc și-au dat mâna   Chișinău    

Victor Ponta a fost decorat la Chișinăul cu cea mai înaltă distincție de stat „Ordinul Republicii” la congresul Partidului Democrat, a cărui conducere a fost preluată azi de controversatul oligarh, Vlad Plahotniuc.

Mai mult