Știri

Aivaras Abramovicius, la conferința de la Kiev / FOTO: report.md
STOP corupția!

În perioada 30-31 mai curent, al Kiev (Ucraina) s-a desfășurat Conferința regională "S.T.O.P Corupția", eveniment la care participă jurnaliști de investigație, activiști, reprezentanți ai ONG-urilor în domeniul prevenirii corupției din Moldova și Ucraina.

Mai mult
Hanna Shelest: Corupției politice și mimării reformelor se datorează 50% din răul ce i s-a întâmplat Ucrainei începând cu toamna lui 2013 / FOTO: report.md
Mimarea reformelor poate avea efecte criminale

Corupției politice la cel mai înalt nivel și tregiversării reformelor se datorează 50% din răul ce i s-a întâmplat Ucrainei începând cu toamna anului 2013, care a culminat cu pierderea peninsulei Crimeea și cu conflictul armat din Donbas.


Mai mult
Propagandă rusească

România este prezentată de televiziunea rusă Rossia 1, într-un documentar ce va fi difuzat marți, ca fiind o ţară din lumea a III-a, a cărei situaţie s-a înrăutăţit după aderarea la UE, iar despre Deveselu spun că duce lipsă de conexiunea mobilă.

Mai mult
Jose Manuel Barroso și oligarhul Vlad Plahotniuc la forumul „Republica Moldova în noul context regional” / FOTO: Constantin Uzdriș
Verde-n ochi lui Plahotniuc

Uniunea Europeană privește în continuare cu dezamăgire modul cum percep autoritățile moldovene reformele, dar trimite semnale încurajatoare și se arată deschisă pentru colaborare. 

Mai mult
În timp ce, la Chișinău, CNA luptă cu corupția mică

Președintele Senatului, audiat luna trecută în calitate de martor în dosarul retrocedărilor frauduloase, ar fi făcut afirmații neadevărate în fața procurorilor. Între timp, dosarul lui Remus Truică și al lui Pal al României a fost finalizat.

Mai mult
DNA si dosarul Diaspora

Procurorii DNA au cerut, luni, Senatului României încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru abuz în serviciu şi împiedicarea drepturilor electorale faţă de Titus Corlăţean, în dosarul Diaspora.

Mai mult
Jurnaliștii au montat „Panoul rușinii” în fața Parlamentului  / FOTO: report.md
„Panoul rușinii”

Cei care „au pus gând rău” presei anul trecut, au ajuns în văzul lumii. Este vorba de deputaţi, miniştri, primari, politicieni, etc. Aceştia pot fi văzuţi în faţa Parlamentului Republicii Moldova, pozele lor fiind afișate pe un „panou al ruşinii”.

Mai mult
Mesajul Poliției către manifestanți / FOTO: Constantin Uzdriș
Moldova protestează

Platforma „Demnitate și Adevăr” a reluat protestele în Chișinău, după o pauză de aproape 3 luni. În pofida piedicilor puse de autorități, prin încercarea de a bloca transportul spre Chișinău (deși nu-și recunosc intervenția), coloane de manifestanți au ajuns deja în Piața Marii Adunări Naționale.

Mai mult