Știri

Conflict dezghețat

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova îşi exprimă îngrijorarea profundă în legătură cu agravarea recentă a situaţiei în zona de conflict din Nagorno-Karabah, care a dus la pierderea de vieţi omeneşti, inclusiv din rândul populaţiei civile. 

Mai mult
Investigație

Patru cetățeni israelieni cu legături cu o companie condusă până de curând de un fost director Mossad sunt cercetați de DIICOT pentru o tentativă de compromitere a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, scriu jurnaliștii de la RISE Project.

Mai mult
Guvernarea urmărește ca în turul doi să ajungă candidații agreați de regimul oligarhic
Intrigant

Analiștii politici au identificat câteva elemente care justifică stabilirea datei alegerilor prezidențiale de către guvernarea controlată de PD anume pe 30 octombrie 2016.

Mai mult
Legea privind controlul internetului

Guvernul de la Chişinău a votat miercuri un amendament prin care obligă operatorii de telefonie și Internet să stocheze și să arhiveze datele utilizatorilor pentru o perioadă de 6-12 luni, să blocheze, la indicaţia autorităţilor, accesul la anumite site-uri și să permită autorităților verificarea e-mail-urilor, mesajelor sms sau a celor expediate prin aplicații de mesagerie (Viber, WhatsApp, Telegram ș.a.).

Mai mult

Surprizele guvernamentale pentru cetățeni nu mai contenesc. Cea mai neașteptată a fost punerea jafului bancar pe umerii cetățenilor. O altă inovație fiscală a autorităților era ca persoanele cu datorii la bugetul de stat să nu poată părăsi ţara în lipsa unei decizii a instanţei de judecată. Inițiativa Ministerului Finanțelor a eșuat, însă, experții în economie criticând-o. Ei au argumentat că statul nu oferă metode alternative de încurajare a plății restanțelor, ci prin măsurile punitive, încalcă dreptul fundamental al omului la libera circulație. Pentru comparație, în România, contribuabililor care au reușit să-și achite datoriile la bugetul de stat până la sfârșitul lunii martie curent, le-au fost anulate penalitățile.

Mai mult
Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti

Platforma civică Demnitate și Adevăr organizează, joi, proteste în centrul Chişinăului, în timp ce PD îl propune tot pe Vlad Plahotniuc pentru postul de premier, deşi majoritatea nou formată pierde membri.

Mai mult

Candidatul desemnat la funcţia de premier, Ion Sturza, ar fi trebuit să ceară, luni, votul de încredere al Parlamentului. Din lipsă de cvorum, tentativa de alegere a premierul a eşuat, astfel că preşedintele trebuie să vină cu o nouă propunere.

Mai mult

Poliţia din Chişinău a primit o alertă potrivit căreia o bombă ar fi fost plasată în incinta unui centru pentru refugiaţi din Capitala R. Moldova, relatează Unimedia.md.

Mai mult