Știri

Protest

Mai mulți jurnaliști au părăsit în mod demonstrativ conferința de presă organizată astăzi de un grup de veterani ai Ministerului Afacerilor Interne. Astfel, reprezentanții instituțiilor mass-media și-au manifestat nemulțumirea față de acțiunile lui Mihai Balan, veteran al războiului de pe Nistru, care a bruscat mai mulți reporteri în timpul acțiunilor de protest de la MAI și Procuratura Generală.

Mai mult
Comunicat

Ministerul Apararii a făcut public un comunicat prin care anunță că Armata Națională nu se implică în criza care a apărut și va ramâne în afara jocurilor politice.

Mai mult
Reacție

Autoritățile din Canada au anunțat că urmăresc îndeaproape ultimele evoluții politice din Republica Moldova și că sunt îngrijorate de deciziile care au condus la invalidarea noului guvern de coaliție, suspendarea președintelui și emiterea decretului privind organizarea alegerilor parlamentare.

Mai mult
Reacții internaționale

Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland se declară „extrem de îngrijorat în legătură cu ultimele evoluții din Republica Moldova” și spune că va cere „avizul urgent al Comisiei de la Veneția cu privire la ultimele decizii, inclusiv cu privire la condițiile de dizolvare a Parlamentului Republicii Moldova”.

Mai mult
Reacție

Ucraina își exprimă îngrijorarea în legătură cu evoluția situației politice din Republica Moldova. Ministerul ucrainean de Externe anunță că Ucraina este gata să ofere asistență în rezolvarea problemelor existente.

Mai mult
Reacție

Comunitatea internațională reacționează la evenimentele politice care au loc la Chișinău, făcând apel la calm. O astfel de declarație a fost emisă și de către Departamentul de Stat.

Mai mult
Reacție

Purtătorul de cuvînt al Alianței Nord Atlantice a declarat duminică, în cursul serii, potrivit unei declarații postate pe site-ul organizației că NATO „urmărește cu îngrijorare criza politică din Republica Moldova”.

Mai mult
Reacție

Uniunea Europeană ia act de deciziile luate ieri de Parlamentul Republicii Moldova, inclusiv de formarea coaliției guvernamentale, se spune într-o notă emisă de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini și Comisarul european pentru politica de extinere și vecinătate, Johannes Hahn.

Mai mult