Știri

Gândire critică   Chișinău    

Începând de vineri, 15 mai, vor fi reactivate site-urile de știri false închise de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) în perioada stării de urgență. Unele dintre acestea sunt scoase deja la vânzare.

Mai mult
FOTO: newsin.md
Capcana   Chișinău    

Coaliția parlamentară PSRM+PDM, controlată de președintele Dodon, e la un pas de a deveni minoritate. Tot mai mulți deputați PDM care l-au deservit pe oligarhul Plahotniuc până în iunie 2019 părăsesc formațiunea.

Mai mult
Ministrul moldovean al Sănătății le-a urat medicilor români, sosiți la Chișinău să lupte cu COVID, „sejur plăcut”
Ajutor de la prieteni   Chișinău    

Un ajutor românesc cu echipamente anti-COVID-19, care urma să ajungă miercuri la Chișinău, exact în ziua în care se împlinesc 30 de ani de la „podul de flori” (1990), a fost amânat.

Mai mult
FOTO: Report.md
Capcana   Chișinău    

Un acord de împrumut semnat cu Federația Rusă, în valoare de 200 de milioane de euro, aprobat în grabă de Guvernul de la Chișinău, dar neratificat încă de Parlament, a aprins spiritele în societatea moldovenească.

Mai mult
FOTO: cotidianul.md
Îngrijorător   Chișinău    

În Moldova, punctul critic al Covid-19 ar putea fi atins în aproximativ o săptămână. La cimitirul "Sfântul Lazăr" din Chișinău a fost amenajat un sector special pentru victimele COVID-19.

Mai mult
Subtilități politice   Chișinău    

Parlamentul de la Chișinău a instituit starea de urgență pentru 60 de zile în legătură cu răspândirea Covid-19. Este pentru prima dată în istoria țării când se face uz de aceste reglementări.

Mai mult
Liderii PSRM și PDM - Zinaida Greceanîi și Pavel Filip au semnat acordul de coaliție
Jocuri politice   Chișinău    

Autoritățile moldovene au organizat duminică, alegeri parlamentare noi pentru un singur fotoliu de deputat, deși țara se află sub incidența codului roșu de epidemie cu coronavirus.

Mai mult
Moldova populiștilor   Chișinău    

În an electoral, la Chișinău, politicienii aflați la guvernare încearcă să capitalizeze electoral panica generată de răspândirea coronavirusului.

Mai mult