Știri

Oportunitate

Republica Moldova a fost invitată la Summitul NATO de la Varșovia (8-9 iulie). Delegația moldovenească va fi condusă la reuniune de ministrul Apărării, Anatol Șalaru.


Mai mult
Încă un avertisment

Grupul Statelor împotriva Coruptiei (GRECO), organism al Consiliului Europei, a publicat astăzi un raport în care solicită Republicii Moldova să îmbunătățească și să asigure punerea efectivă în aplicare a legislației anticorupție în privinţa  parlamentarilor, judecătorilor și procurorilor.

Mai mult
Codul antipropaganda

Proiectul noului Cod al audiovizualului a ajuns Parlament. Iniţiativa legislativă a fost votată în prima lectură. Potrivit proiectului, posturile TV vor fi obligate să producă 8 ore de emisiuni autohtone, dintre care 6 ore să le difuzeze în prime-time. De asemenea, documentul va impune radiodifuzorii să transmită mai multă producţie europeană.

Mai mult
FOTO: Report.md
Transparență bancară

Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare (BERD) intenționează să cumpere întregul pachetul de acțiuni de la „Victoriabank”. Anunțul a fost făcut de  Henry Russell, director BERD pentru instituţii financiare în Moldova şi alte ţări din regiune.


Mai mult
După Brexit

Moldova va fi afectată indirect de ieșirea Marii Britanii din UE. Politicienii și analiștii politici din Republica Moldova au comentat votul britanicilor și au încercat să identifice efectele acestui vot asupra parcursului european al Moldovei.


Mai mult
Vector european cu Rusia „partener strategic”

Proiectul Strategiei Naționale de Securitate a fost aprobat marți de Consiliul Suprem de Securitate. Documentul urmează să ajungă la Guvern, care va pregăti proiectul de Lege care va sta la baza acestei strategii.

Mai mult
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, finul oligarhului Plahotniuc
Sfidător

Absurdul în politica de la Chișinău continuă. În timp ce presa și analiștii politici vorbesc despre o majoritate parlamentară constituită prin metode obscure, care deservește un regim oligarhic detestat la nivel național din cauza suspiciunilor de corupție, exponenții acestei majorități pozează cu cartonașe roșii pe care scrie: „Moldova contra corupției!”.

Mai mult
Poza simbol
Accident

Un elicopter SMURD, cu patru persoane la bord, s-a prăbușit în această după amiază în sudul Republicii Moldova. În momentul accidentului, la Cantemir ploua torențial.

Mai mult