Știri

FOTO: Report.md
Solidarizare   Chișinău    

Solidari cu protestatarii din România, mai mulți tineri basarabeni au organizat o manifestație de susținere a protestelor pașnice și la Chișinău, în fața Ambasadei României. 

Mai mult
Protest   București    

Peste 150 mii de oameni protesteaza, miercuri seara, în Piața Victoriei, cerțnd demisia Guvernului, după adoptarea, în noaptea de marți spre miercuri, a Ordonanței de Urgență privind modificarea codurilor penale. Numărul protestatarilor crește continuu.

Mai mult
În premieră   Chișinău    

În premieră, anul acesta partidele vor primi 40 milioane de lei pentru rezultatele obținute la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 și alegerile locale generale din 14 iunie 2015.

Mai mult
Pe furiș   București    

Guvernul de la București a adoptat în această seară ambele ordonațe de urgență privind grațierea unor pedepse și de modificare a Coduluii penal care îl scapă pe Dragnea și pe alte zeci de penali de dosare.

Mai mult
FOTO/colaj: zdg.md
Reforma justiției la moldoveni   Chișinău    

Judecătorul Ghenadie Pavliuc, care i-a judecat pe Vlad Filat, l-a eliberat din arest pe Ilan Șor și l-a achitat pe Valeriu Guma a fost desemnat de Consiliul Superior al Magistraturii în funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău.

Mai mult
Captura video / Donețk
Război în Ucraina   Donețk    

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, și-a intrerupt vizita de lucru în Germania, din cauza reizbucnirii luptelor în zona orasului Avdeevka, din regiunea Donețk, a anunțat secretarul de presă al președintelui ucrainean, Sviatoslav Țegolko.

Mai mult
Iurie Ciocan / FOTO: Report.md
Nedumerire   Chișinău    

Atât Executivul, cât şi Iurie Ciocan motivează că pentru ocuparea funcţiei de şef al Centrului de Implementare a Reformelor (CIR) nu a fost organizat un concurs public, deoarece funcția nu este una publică, ci de expertiză. Unii experţi sunt, însă, de părere că Ciocan trebuia să treacă prin concurs, iar cetăţenii trebuie să ştie ce salariu va ridica acesta.

Mai mult
Sprijin pentru Moldova   Chișinău    

Ministerul Sănătății al Republicii Moldova și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) au semnat astăzi un acord conform căruia PNUD va procura medicamente vitale și produse medicale pacienților din Republica Moldova în 2017.

Mai mult