Știri

Victorie parțială a protestatarilor   București    

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat sambata ca maine, intr-o sedinta de urgenta a Guvernului, va abroga sau proroga (amana) Ordonanta de Urgenta 13, care modifica Codul Penal. 

Mai mult
Protestul din Piața Victoriei - București 2017
Similitudini   Chișinău    

Protestele antiguvernamentale care au loc în aceste zile în România se aseamănă uimitor de mult cu cele din aprilie 2009, din Republica Moldova. Doar că, în România, jandarmii au reușit să izoleze provocatorii de mulțime, evitând astfel distrugerile.

Mai mult
Șefa DNA,  Laura Codruța Kövesi
Al doilea pas   București    

Guvernul Grindeanu urmează să treacă vineri la pasul doi în lupta împotriva statului de drept, prin desființarea DNA și a DIICOT și contopirea lor într-o singură instituție, potrivit unor surse EurActiv.

Mai mult
FOTO: Report.md
Solidarizare   Chișinău    

Solidari cu protestatarii din România, mai mulți tineri basarabeni au organizat o manifestație de susținere a protestelor pașnice și la Chișinău, în fața Ambasadei României. 

Mai mult
Protest   București    

Peste 150 mii de oameni protesteaza, miercuri seara, în Piața Victoriei, cerțnd demisia Guvernului, după adoptarea, în noaptea de marți spre miercuri, a Ordonanței de Urgență privind modificarea codurilor penale. Numărul protestatarilor crește continuu.

Mai mult
În premieră   Chișinău    

În premieră, anul acesta partidele vor primi 40 milioane de lei pentru rezultatele obținute la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 și alegerile locale generale din 14 iunie 2015.

Mai mult
Pe furiș   București    

Guvernul de la București a adoptat în această seară ambele ordonațe de urgență privind grațierea unor pedepse și de modificare a Coduluii penal care îl scapă pe Dragnea și pe alte zeci de penali de dosare.

Mai mult
FOTO/colaj: zdg.md
Reforma justiției la moldoveni   Chișinău    

Judecătorul Ghenadie Pavliuc, care i-a judecat pe Vlad Filat, l-a eliberat din arest pe Ilan Șor și l-a achitat pe Valeriu Guma a fost desemnat de Consiliul Superior al Magistraturii în funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău.

Mai mult