Știri

FOTO: radiochisinau.md
Ce fel de preşedinte vor elitele?

Oficialii şi candidaţii la funcţia de preşedinte au votat. Cei doi candidaţi au spus că nu planifică acţiuni de protest după alegeri şi speră ca scrutinul să se desfăşoare fără abuzuri. 

Mai mult
Alegeri prezidenţiale 2016

Procesul de vot a început în toată țara și la secțiile de votare din străinătate. În total au fost deschise 2081 secții de vot dintre care 100 în afara țării. Pentru turul doi de scrutin au fost tipărite cu peste 10 mii de buletine de vot mai multe decât în turul întâi.

Mai mult
Discriminare prin nepăsare

Exercitarea dreptului de vot de către persoanele cu nevoi speciale din Republica Moldova rămâne o adevărată provocare.

Mai mult
FOTO: Report.md
Incendiu devastator

Un pompier a decedat în timp ce încerca să stingă incendiul izbucnit la un depozit din sectorul Ciocana din Chişinău.

Mai mult
99% procesate

După porcesarea a 99,14% din procesele verbale la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie, rezultatele prealabile arată un scor electoral de 48,39% pentru socialistul pro-rus Igor Dodon şi 38,27% pentru Maia Sandu.

Mai mult
Decisiv

În timp ce în Moldova autoritățile electorale numără voturile, în SUA moldovenii încă votează.

Mai mult
Reacție

Candidatul comun al forțelor antioligarhice la Președinție, Maia Sandu, își va continua proiectul politic indiferent de rezultatele alegerilor prezidențiale, a anunțat politicianul, după primele rezultate preliminare afișate de CEC.

Mai mult
Bilanț preliminar

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova a anunțat rezultatele preliminare ale scrutinului prezidențial de duminică, 30 octombrie.

Mai mult