Știri

FOTO: Report.md
Solidarizare

La Chișinău a fost organizată o nouă manifestație de solidarizare cu protestatarii antiguvernamentali din România. Basarabenii și-au exprimat admirația pentru modul în care s-au mobilizat românii în fața tentativei politicienilor penali de a scăpa de dosare.

Mai mult
Sub presiunea străzii

Membrii Executivului României au aprobat proiectul ordonanței de urgenta prin care este abrogata OUG 13/2017 prin care au fost modificate Codul Penal și Codul de Procedură Penala (care dezincrimina abuzul în serviciu).

Mai mult
Victorie parțială a protestatarilor

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat sambata ca maine, intr-o sedinta de urgenta a Guvernului, va abroga sau proroga (amana) Ordonanta de Urgenta 13, care modifica Codul Penal. 

Mai mult
Protestul din Piața Victoriei - București 2017
Similitudini

Protestele antiguvernamentale care au loc în aceste zile în România se aseamănă uimitor de mult cu cele din aprilie 2009, din Republica Moldova. Doar că, în România, jandarmii au reușit să izoleze provocatorii de mulțime, evitând astfel distrugerile.

Mai mult
Șefa DNA,  Laura Codruța Kövesi
Al doilea pas

Guvernul Grindeanu urmează să treacă vineri la pasul doi în lupta împotriva statului de drept, prin desființarea DNA și a DIICOT și contopirea lor într-o singură instituție, potrivit unor surse EurActiv.

Mai mult
FOTO: Report.md
Solidarizare

Solidari cu protestatarii din România, mai mulți tineri basarabeni au organizat o manifestație de susținere a protestelor pașnice și la Chișinău, în fața Ambasadei României. 

Mai mult
Protest

Peste 150 mii de oameni protesteaza, miercuri seara, în Piața Victoriei, cerțnd demisia Guvernului, după adoptarea, în noaptea de marți spre miercuri, a Ordonanței de Urgență privind modificarea codurilor penale. Numărul protestatarilor crește continuu.

Mai mult
În premieră

În premieră, anul acesta partidele vor primi 40 milioane de lei pentru rezultatele obținute la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 și alegerile locale generale din 14 iunie 2015.

Mai mult