Știri

Prim-miniștrii Mihai Tudose și Pavel Filip / FOTO: Report.md
Relații bilaterale   Chișinău    

Vizita la Chișinău a premierului României, Mihai Tudose, este umbrită de protestele antiguvernamentale generate de votarea de către Parlament a inițiativei PD-PSRM de trecere la sistemul electoral mixt. Prim-ministrul României nu a putut ocoli subiectul.

Mai mult
FOTO: Report.md
Fotoreportaj   Chișinău    

Mii de oameni au protestat joi, în centrul Chișinăului, împotriva sistemului electoral mixt votat de deputații PD, PSRM și popular-europenii lui Iurie Leancă. Protestele vor continua și în zilele următoare.

Mai mult
Reacție   Bruxelles    

Vicepreședintele Comisiei pentru bugete din Parlamentul European, Siegfried Mureșan, a comentat votul de vineri din Legislativul moldovean în favoarea sistemului electoral mixt.

Mai mult
Cu viteza luminii   Chișinău    

Legea cu privire la trecerea la sistemul electoral mixt a fost promulgată, cu câteva minute în urmă, de președintele Igor Dodon.

Mai mult
Reacție   Bruxelles    

Partidul Popular European (PPE) condamnă decizia Parlamentului de la Chișinău de a schimba sistemul electoral și neglijarea recomandărilor Comisiei de la Veneția.

Mai mult
FOTO: Report.md
Proteste și contraproteste   Chișinău    

74 de voturi în favoarea sistemului electoral mixt, impus moldovenilor de democrați și socialiști contrar avizului negativ al Comisiei de la Veneția.

Mai mult
Proteste   Chișinău    

Mai mulți susținători ai „Partudului Nostru” s-au adunat în fața Parlamentului pentru a protesta împotriva intenției democraților și socialiștilor de a modifica sistemul electoral. 

Mai mult
Garduri în fața Parlamentului / FOTO: Report.md
Proteste   Chișinău    

În fața Parlamentului de la Chișinău au apărut garduri și se montează o scenă. Asta după ce marți, liderii PAS și PPDA au chemat cetățenii să se opună prin proteste intenției guvernării de a schimba sistemul electoral.

Mai mult