Știri

Sondaj   Chișinău    

Fiecare al 5-lea moldovean, care încă se mai află în Republica Moldova, ar pleca pentru totdeauna din țară. Aceasta înseamnă 21% din numărul total de cetățeni. Alți 35% ar pleca din Moldova doar pentru o anumită perioadă. 42% dintre moldoveni spun că nu ar pleca din propria țară în nici un caz. Datele apar în ultimul sondaj „Barometrul Opiniei Publice” prezentat luni de IPP.

Mai mult
Din banii noștri?   Chișinău    

Orchestra Națională Simfonică a Companiei „Teleradio-Moldova”, companie plătită din bani publici, a fost angajată în concertul anunțat pentru sâmbătă, 12 mai, cu ocazia Zilei Victoriei de condamnatul pentru fraudă bancară, Ilan Șor, numele căruia figurează de zeci de ori în cele două rapoarte „Kroll” vizând „jaful secolului”. Aceeași orchestră a cântat și la concertul organizat pe 8 mai de pro-rusul Igor Dodon.

Mai mult
FOTO: Report.md
Semnal de alarmă   Chișinău    

Jurnaliștii din Republica Moldova au organizat joi un marș al solidarității cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei. Dacă anul trecut șeful Legislativului, Andrian Candu, a ieșit în fața jurnaliștilor, anul acesta nici un oficial nu a binevoit să discute cu reprezentanții presei. Potrivit Indicelui privind Starea Presei din Moldova (pentru anul 2017), realizat de CJI, în țara noastră are loc un proces continuu de degradare a presei.

Mai mult
Captura video / Максим Исаев (Facebook)
A treia întâlnire   Tighina    

Igor Dodon a elogiat miercuri rolul pacificatorilor ruși de la Nistru la o întâlnire cu șeful grupării separatiste, Vadim Krasnoselski. El a spus că datorită pacificatorilor ruși „avem stabilitate”. Asta în timp ce Guvernul de la Chișinău a insistat în repetate rânduri, la nivel internațional, asupra înlocuirii acestei misiuni de pacificare. 

Mai mult
Laima Andrikienė și Siegfried Mureșan, la Chișinău / FOTO: Report.md
Mesaje dure de la Bruxelles   Chișinău    

Moldova nu va primi bani din partea UE până când nu vor fi îndeplinite toate condiținalitățile, iar la această etapă - UE consideră că aceste condiționalități nu au fost îndeplinite integral. „Recomandările Comisiei de la Veneția, deoarece aceea este autoritatea supremă în materie de legislație electorală în Europa, trebuie implementate în totalitate”, a declarat miercuri, la Chișinău, europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Mai mult
Stop fals!   Chișinău    

Delegația UE în Republica Moldova a difuzat o precizare în legătură cu o știre manipulatorie, răspândită de „Publika TV”, post care se declară „afiliat CNN” și care face parte din holdingul mediatic al PDM. Știrea avea titlul: „Proiecte inutile pe banii UE: 28 de locuințe sociale din raionul Hâncești nu şi-au găsit beneficiarii”.

Mai mult
Sondaj IRI   Chișinău    

Moldovenii percep Parlamentul țării ca fiind cea mai coruptă instituție a statului, apreciază din ce în ce mai mult ajutorul UE și, tot mai mulți, consideră Rusia o amenințare.

Mai mult
Ambasada Rusiei din Chișinău
Reacții   Chișinău    

Ambasada Rusiei din Chișinău și MAE de la Moscova, pe de o parte, și Ambasada SUA din Republica Moldova, pe de altă parte, au reacționat la expulzarea de către autoritățile moldovene a trei diplomați ruși, în semn de solidaritate cu Marea Britanie.

Mai mult