Știri

Reacție   Washington    

Comunitatea internațională reacționează la evenimentele politice care au loc la Chișinău, făcând apel la calm. O astfel de declarație a fost emisă și de către Departamentul de Stat.

Mai mult
Reacție   Bruxelles    

Purtătorul de cuvînt al Alianței Nord Atlantice a declarat duminică, în cursul serii, potrivit unei declarații postate pe site-ul organizației că NATO „urmărește cu îngrijorare criza politică din Republica Moldova”.

Mai mult
Reacție   Bruxelles    

Uniunea Europeană ia act de deciziile luate ieri de Parlamentul Republicii Moldova, inclusiv de formarea coaliției guvernamentale, se spune într-o notă emisă de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini și Comisarul european pentru politica de extinere și vecinătate, Johannes Hahn.

Mai mult
FOTO: Report.md
Criză politică la Chișinău   Chișinău    

„În calitatea mea de prim-ministru al Republicii Moldova, mă adresez polițiștilor, carabinierilor, instituțiilor penitenciare, trupelor speciale. Ieri a fost aleasă o nouă conducere a Parlamentului și învestit un nou Guvern care trebuie să intre în funcție și să scoată țara din criza politică”.

Mai mult
Reacții   București    

În legătură cu evoluțiile politice recente din Republica Moldova, președintele României, Klaus Iohannis, adresează tuturor forțelor politice din această țară un apel ferm pentru respectarea democrației și a statului de drept.

Mai mult
Democrația și statul capturat   Chișinău    

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a decis suspendarea președintelui Igor Dodon, iar Pavel Filip, în calitate de premier cu mandatul expirat, a fost desemnat „președinte interimar” și a emis decretul de dizolvare a Parlamentului.

Mai mult
FOTO: epochtimes-romania.com
Reacție   București    

„Oligarhul a încercat să împiedice o înțelegere între PSRM și ACUM și să forțeze alegeri anticipate după același sistem uninominal-mixt care îl avantajează. Blocul ACUM a făcut cel mai greu compromis posibil pentru a scoate țara din actualul blocaj și a începe dezoligarhizarea. Nu aș fi crezut că socialiștii vor pune umărul la asta, dar iată că se întâmplă”, a comentat evenimentele de la Chișinău deputatul PNL România, Matei Adrian Dobrovie.

Mai mult
Fotoreportaj   Chișinău    

A demarat procedura de votare secretă a președintelui Parlamentului. Zinaida Greceanîi este candidatul PSRM. Cel puțin trei deputați ACUM au anunțat că nu vor vota pentru Greceanîi. Este vorba de Octavian Țâcu, Iurie Reniță și Lilian Carp.

Mai mult