Știri

Reacții   Chișinău    

Marea Britanie, Franța, Germania, Polonia și Suedia au emis o declarație comună cu privire la recunoașterea noii majorități parlamentare și sprijinul pentru noul guvern de coaliție de la Chișinău. 

Mai mult
FOTO: Report.md
Criză politică la Chișinău   Chișinău    

Frământările continuă la Chișinău între guvernarea de facto și guvernarea de jure. Puterea nu a fost transferată încă de fostul guvern, controlat de PDM și oligarhul Vlad Plahotniuc, cabinetului condus de Maia Sandu.

Mai mult
Reacție   București    

Ministrul de Externe de la București, Teodor Meleșcanu, a precizat, luni, ca România nu recunoaște noul guvern de la Chișinău, pentru că nu există așa ceva.

Mai mult
Protest   Chișinău    

Mai mulți jurnaliști au părăsit în mod demonstrativ conferința de presă organizată astăzi de un grup de veterani ai Ministerului Afacerilor Interne. Astfel, reprezentanții instituțiilor mass-media și-au manifestat nemulțumirea față de acțiunile lui Mihai Balan, veteran al războiului de pe Nistru, care a bruscat mai mulți reporteri în timpul acțiunilor de protest de la MAI și Procuratura Generală.

Mai mult
Comunicat   Chișinău    

Ministerul Apararii a făcut public un comunicat prin care anunță că Armata Națională nu se implică în criza care a apărut și va ramâne în afara jocurilor politice.

Mai mult
Reacție   Canada    

Autoritățile din Canada au anunțat că urmăresc îndeaproape ultimele evoluții politice din Republica Moldova și că sunt îngrijorate de deciziile care au condus la invalidarea noului guvern de coaliție, suspendarea președintelui și emiterea decretului privind organizarea alegerilor parlamentare.

Mai mult
Reacții internaționale   Strasbourg    

Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland se declară „extrem de îngrijorat în legătură cu ultimele evoluții din Republica Moldova” și spune că va cere „avizul urgent al Comisiei de la Veneția cu privire la ultimele decizii, inclusiv cu privire la condițiile de dizolvare a Parlamentului Republicii Moldova”.

Mai mult
Reacție   Kiev    

Ucraina își exprimă îngrijorarea în legătură cu evoluția situației politice din Republica Moldova. Ministerul ucrainean de Externe anunță că Ucraina este gata să ofere asistență în rezolvarea problemelor existente.

Mai mult