Cu cât Republica Moldova se integrează mai mult în Uniunea Europeană, cu atât eforturile Rusiei de a destabiliza situația din țară se intensifică, spune eurodeputatul liberal Siegfried Mureșan, aflat la Chișinău.

"Siguranța Uniunii Europene depinde de cât de sigură și stabilă este Republica Moldova ... Republica Moldova a gestionat cu succes criza refugiaților din Ucraina și a reușit să combată eforturile de destabilizare din partea Federației Ruse. Aceste lucruri au garantat stabilitatea țării și stabilitatea la granițele Uniunii Europene. Dacă în locul președintei Maia Sandu și a guvernării proeuropene, am fi avut la Chișinău un lider și un guvern servile Rusiei, cum este cazul lui Lukașenko în Belarus, riscurile de securitate pentru Europa ar fi fost mult mai mari", spune Siegfried Mureșan, președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Moldova, care se află în vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 24 – 27 mai.

Cu cât Republica Moldova se integrează mai mult în Uniunea Europeană, cu atât eforturile Rusiei de a destabiliza situația din țară se intensifică, mai spune Mureșan, reamintind de Parteneriatul pentru Securitate și Apărare UE – Moldova semnat săptămâna trecută la Bruxelles.

"Este un instrument foarte important care va permite Uniunii Europene să ofere mai mult sprijin Republicii Moldova în garantarea securității. În același timp, va permite autorităților de la Chișinău să contribuie și mai mult la garantarea păcii și siguranței în Europa. Republica Moldova este prima țară cu care UE semnează un astfel de parteneriat, ceea ce confirmă că siguranța Moldovei este o prioritate pentru instituțiile Uniunii Europene și pentru statele membre", subliniază eurodeputatul român.