Republica Moldova nu a denunțat și nici nu va denunța acordurile cu CSI în domeniul agriculturii, a declarat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la Rlive, scrie Newsmaker.md.

„Noi nu am denunțat nimic pe domeniul agriculturii. La noi acordurile sunt bazate pe certificatele fitosanitare, pe recunoașterea certificatelor, pe multe alte lucruri extrem de tehnice, din acest considerent, noi nu am făcut absolut nici un pas în acest sens. (…) Absolut, asta ar aduce un prejudiciu mare pentru agricultorii din Moldova. Să nu uităm că noi suntem importatori de îngrășăminte”, a declarat ministrul Agriculturii, relatează Newsmaker.md.

Vicepremierul moldovean susține că denunțarea acordurilor cu CSI și ieșirea propriu-zisă din acestea este un proces de lungă durată, care poate dura, inclusiv, ani de zile.

Oficialul a adus exemplu Ucrainei, care ar fi demarat procesul de denunțare a acordurilor cu CSI încă acum șase ani.

Președintele Parlamentului Igor Grosu a anunțat pe 15 mai că a luat decizia de a iniția procedura de retragere a Republicii Moldova din Adunarea interparlamentară a Comunității Statelor Independente (CSI): ”Este o organizație creată de Rusia. (…) Noi nu mai putem sta la o masă de discuție cu un stat agresor”.