Mihai Tudose si-a anuntat demisia din functia de premier al României. Informatia a fost confirmata oficial de ministrul Agriculturii din Guvernul Tudose, Petre Daea, primul care a iesit din sediul PSD, dupa sedinta CEx. Tudose si-a anuntat demisia dupa ce Comitetul Executiv National al PSD a votat in favoarea retragerii sprijinului politic pentru actualul premier. Vicepremierul Paul Stanescu, ministrul Dezvoltarii, ar urma sa asigure interimatul la conducerea Guvernului, potrivit unor surse din partid.

Mihai Tudose, la ieșirea din sediul PSD: "Merg la Palatul Victoria să îmi iau lucrurile de acolo. Nu voi asigura interimatul". Întrebat dacă s-a dat jos din trabant, Tudose a răspuns: "Da".

Mihai Tudose a rezistat doar 6 luni și jumatate în funcția de premier. Guvernul condus de Mihai Tudose a primit votul de investitură al Parlamentului pe data de 29 iunie 2017, la două zile după ce Tudose fusese propus pentru funcția de premier de coaliția PSD-ALDE.

Predecesorul lui Mihai Tudose, Sorin Grindeanu, primul premier al coalitiei PSD-ALDE după alegeri, a rezistat în funcția de prim ministru mai puțin de 6 luni.