Poliţistul de frontieră din Ungheni Dan Usurelu îşi declară susţinerea pentru Guvernul condus de Maia Sandu. Acesta a publicat pe reţelele de socializare un mesaj în care a spus că nu recunoaşte şi nu se supune „vechiului Guvern”. 

„Da, sunt poliţist. Da, am credit. Dar, după câte ştiu, sunt apolitic. Vreţi – daţi-mă afară. Vreţi – eliberaţi -mă. Vreţi – creaţi-mi dosare penale, căci de asta sunteţi în stare, dar eu nu recunosc şi nu mă supun vechiului guvern. Acceptaţi pierderea la fel cum şi eu îmi asum riscurile de a fi eliberat de voi, apropo, ilegal. Eu sunt tânăr, am 22 de ani, vreau să muncesc acasă, nu să plec peste hotare. Deşi, spre asta tind. Mi-aţi mărit salariul? Nu, nu cred, căci mi-aţi tăiat din alte părţi. Uitaţi-vă cât achit gazda, comunalele, mâncarea şi cu cât rămîn să supravieţuiesc. Eu vreau să-mi creez familie acasă, nu peste hotare, eu vreau să am copii, dar nu îmi reuşeşte, pentru că prea mult mă costă”, a scris Dan Usurelu în mesajul său.

Întrebat de ce a decis să susţină Guvernul condus de Maia Sandu, Dan Usurelu a declarat că susţine ce e drept „Doar eu ştiu cum îmi fac serviciul şi, în afară de asta, mai lucrez la construcţii pentru a-mi putea plăti contractul la universitate, numai eu ştiu cum ei zic că ne-au marit salariile, deşi, de fapt, nu este aşa. Deci, suntem amăgiţi din toate părţile, iar ei se laudă cu minciuni”, a mai spus poliţistul.