Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, și-a intrerupt vizita de lucru în Germania, din cauza reizbucnirii luptelor în zona orasului Avdeevka, din regiunea Donețk, a anunțat secretarul de presă al președintelui ucrainean, Sviatoslav Țegolko.

„Președintele și-a întrerupt vizita în Germania din cauza atacului asupra orasului Avdeevka de către luptătorii ruși, ceea ce a dus la crearea unei situații de urgență, vecină cu un dezastru umanitar”, a spus Țegolko.

Luni, Poroșenko s-a întâlnit cu cancelarul german Angela Merkel și cu proaspat numitul ministru de Externe german Sigmar Gabriel, reprezentanți ai cercurilor de afaceri germane, precum și cu diaspora ucraineană din Germania.

În dimineața zilei de 29 ianuarie, luptătorii ruși au luat cu asalt pozițiile forțelor armate ucrainene din zona industrială a orașului Avdeevka. Luptele izbucnite au dus la pierderi de vieți omenești de ambele părți.

În plus, militanți pro-ruși au avariat ultima linie intactă de alimentare cu energie electrică a orașului Avdeevka, localitatea rămânând fără apă, electricitate și încălzire.

Interfax-Ucraina