Mai mulți cetățeni, inclusiv veteranii războiului de la Nistru protestează la Aeroport, acolo unde urmează ajungă vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, împreună cu o delegație a Federației Ruse.

--------------------------------

Dmitrii Rogozin și-a anunțat venirea...


 -------------------------------------------------

13.05 - Avionul cu vicepremierul rus se află de-asupra Belarus, ocolind Ucraina.

14.03 - Avionul cu Dmitrii Rogozin a deviat. Se află de-asupra Ungariei și zboară în sens invers.

 

14.12 - Avionul a făcut un cerc de-asupra Ungariei. Ghenadie Cosovan a anunțat că la Aeroport urmează să sosească cortegiul care să-l preia de la Aeroport. Nu a exclus posibilitatea ca Rogozin să fie luat de la Aeroport cu elicopterul.

14.23

 

14.39 - Avionul cu vicepremierul rus se întoarce spre Rusia.

 

16.15 - Rogozin amenință: „Жите ответа, гады”

Potrivit președintelui pro-rus Igor Dodon, Rogozin va veni la Chișinău și vor merge împreună în regiunea transnistreană în pofida avertismenului diplomației de la Chișinău, adresat Ambasadei Rusiei, de a se abține de la participarea la manifestațiile organizate în stânga Nistrului în legătură cu aniversarea instituirii misiunii de pacificare la Nistru. Mai mult, Dodon a spus că Rogozin va rămâne pentru prima dată peste noapte la Chișinău.

Joi seara, un deputat rus și un grup de artiști din Federația Rusă, care urmau să participe la manifestațiile din regiunea transnistreană, au fost întorși de la Aeroportul Internațional Chișinău în Rusia de către Poliția de Frontiră a Republicii Moldova.

Ghenadie Cosovan, liderul grupului de veterani care protestează la Aeroport a spus că Rogozin va fi blocat să intre în Moldova.