Noul șef al grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Karsnoselski l-a desemnat pe Alexandr Martînov la funcția de pretins prim-ministru al regiunii transnistrene. Așa-numitul guvern se află în subordinea directă a liderului de la Tiraspol, enclava pretinzându-se „republică prezidențială”.

Cetățeanul Federației Ruse, Alexandr Martînov, s-a născut în 1981, este absolvent al Academiei de Studii Economice din Chișinău și al Institutului de Administrare Publică de pe lângă președintele Federației Ruse. A activat în mai multe funcții de conducere între care și cea de șef al departamentului economic al Clubului de Fotbal „Sheriff Tiraspol”, director al Combinatului de panificație din Tiraspol.

Ceilalți pretinși miniștri din regiunea separatistă urmează să asigure interimatul funcției până la desemnarea noilor membri ai echipei lui Krasnoselski.

De asemenea, noul șef al regimului ilegal de la Tiraspol a numit un nou procuror general. Este vorba Anatolii Gureţki. Acesta a fost votat deja de către „sovietul suprem” de la Tiraspol, la propunerea lui Krasnoselski.

                                                             Anatolii Gureţki, noul „procuror” al „rmn”

Anatolii Gureţki a mai ocupat acest post în perioada 2006 - 2012. Gureţchi s-a născut în satul Şipca, raionul Grigoriopol, în anul 1955. Între 1979 şi 1991 a ocupat diferite funcţii în Procuratura Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti. În 1991, a fost numit procuror în cadrul Procuraturii din Dubăsari. În timpul conflictului armat de la Nistru, din 1992, a trecut de partea separatiştilor. Între 2005 şi 2006 a ocupat şi funcţia de pseudo ministru al Justiţiei al autoproclamatei „rmn”.

Costel Prepeliță