Fostul procuror general, Corneliu Gurin, a fost desemnat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în funcția de judecător la Curtea Constituțională (CC). Decizia a fost luată marți în cadrul ședinței CSM. Acest subiect nu a fost însă prezent nici pe ordinea de zi, nici pe agenda suplimentară a ședinței.

Potrivit „Ziarului de Gardă”, la începutul ședinței, președintele CSM, Victor Micu, a declarat că la 10 decembrie din partea președintelui Curții Constituționale a parvenit o solicitare cu privire la desemnarea unui judecător al Curții Constituționale. La distanță de numai o zi de la solicitarea CC, membrii CSM l-au și desemnat pe Gurin în funcția de judecător la Curtea Constituțională.

La 18 aprilie 2013, Corneliu Gurin a fost numit prin hotărâre de Parlament în funcția de procuror general al R. Moldova, pentru un mandat constituțional de 5 ani. Pentru candidatura acestuia şi-au dat votul 51 de deputaţi. Însă, la 3 mai 2013 acesta a fost demis. Curtea Constituțională a decis că demisia lui Gurin nu este una constituțională și el a fost restabilit în funcție pe data de 20 mai 2013. Ulterior, în februarie 2016, Gurin și-a dat demisia din funcția de procuror general.

Corneliu Gurin este cel care a cerut, în octombrie 2015, Parlamentului ridicarea imunității și trimiterea în judecată a ex-premierului Vlad Filat în baza unui autodenunț semnat de Ilan Șor.