Ex-preşedintele Consiliului de administraţie al „Băncii de Economii” a fost reţinut pentru 72 de ore de CNA şi procurorii anticorupţie într-un nou dosar ce vizează fraudele de la BEM. Acesta este bănuit de încălcarea regulilor de creditare, în perioada în care conducea banca, prin acordarea unui credit de 1.7 milioane de euro unui agent economic.

Urmărirea penală a fost pornită în temeiul art. 239 Cod penal, iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani.

Gacikevici, alături de alte persoane din fosta administraţie a BEM, au ajuns pe banca acuzaţilor, după ce procurorii au stabilit că aceştia au cauzat prejudicii în proporţii deosebit de mari instituţiei financiare. Printre inculpaţi se află fostul șef al Direcţiei credite, fostul șef al Direcţiei securitate şi fostul şef al Direcţiei juridice. Dosarul a fost transmis în judecată în aprilie 2013.

În prezent, Grigore Gacikevicifostul se află în custodia CNA, fiind arestat într-un dosar care vizează devalizarea băncii.

Comunicat CNA