Şeful Secţiei administrare construcţii locative, filiala ÎS Căile Ferate, a fost reţinut de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA într-un dosar de delapidare a averii străine şi fals în acte publice. 

Potrivit datelor preliminare ale anchetei, funcţionarul ar fi încercat să intre în posesia unui apartament de 300 000 de lei, ce aparţinea întreprinderii, falsificând mai multe acte.

În urma examinării probelor, s-a constatat că, pentru a obţine imobilul, situat pe strada Negreştei 12 din Chişinău, bănuitul ar fi prezentat Direcţiei generale economie, reforme şi relaţii patrimoniale a Consiliului Municipal Chişinău mai multe documente, inclusiv un bon de repartiţie, eliberat pe numele său – acte care s-au dovedit a fi false.

Funcţionarul a fost reţinut pentru 72 de ore şi se află în custodia CNA. Pe numele lui, a fost iniţiată o cauză penală în temeiul art. 191 şi 361 Cod penal – delapidarea averii străine şi fals în acte publice. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă de la 8 până la 15 ani de închisoare.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie.

Comunicat CNA