Maia Sandu este candidatul comun al partidelor anti-sistem la alegerile prezidențiale din 30 noiembrie. Decizia ar fi fost luată acum câteva minute la o ședință comună a PAS, PPDA și PLDM.

Surse din cadrul PAS au comunicat pentru Report.md că un comunicat de presă oficial în acest sens urmează să fie lansat în scurt timp.

O confirmare oficială deocamdată nu există.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a dezmințit informația că s-ar fi decis ca Maia Sandu să fie „candidat unic al dreptei”: „Într-un spațiu mediatic controlat în marea sa parte de guvernare, dezinformarea și manipularea fac imposibilă informarea corectă a cetățeanului. Iată de ce vin cu următoarele informații privind decizia despre un singur candidat. Oferta Platformei Demnitate și Adevăr, făcută constant partenerilor de dialog PAS și PLDM, reiterată prin decizia Biroului Politic din 11 Octombrie 2016, rămâne valabilă până la un răspuns oficial și exhaustiv al organelor de conducere ale PAS. Totodată vă anunț că vineri 14 octombrie, va avea loc ședința Consiliului Politic Național al Platformei Demnitate și Adevăr la care se va analiza situația creată și se va adopta o decizie statutară, în interesul cetățenilor și al țării”, a reacționat Andrei Năstase.

„Mă voi bate până la capăt pentru a salva ţara din ghearele acestei oligarhii criminale şi de a o pune pe făgaşul normalităţii. Mă adresez susţinătorilor mei: eu nu cedez, eu merg în înainte indiferent de pe ce poziţie, din stradă sau din fotoliul de preşedinte. Voi continua să mă bat pentru această ţară. Am proiecte destul de seriose, indiferent de pe ce palier rămân, civic sau guvernamental”, a conchis liderul PPDA.