Un pompier a decedat în timp ce încerca să stingă incendiul izbucnit la un depozit din sectorul Ciocana din Chişinău.

Bărbatul de 28 de ani s-a aflat în depozit mai mult de 40 de minute, timp în care colegii i-au schimbat buteliile cu oxigen.

Este vorba de un angajat al DSE din cadrul Centrului Republican de Servicii Operative.

„El a fost cel care a identificat angajaţii depozitului blocat în interior. A luptat cu preţul vieţii pentru a le salva. S-a făcut tot posibilul pentru a-l salva, dar din păcate fără succes”, a spus ofiţerul de presă al DSE, Liliana Puşcaş.

                                                                           FOTO: Report.md

Pompierii luptă cu flăcările de la ora 10.00. Potrivit informațiilor, incendiul a izbucnit la etajul 4 din 6 al unui depozit. În depozit se află materiale ușor inflamabile. Flăcările s-au extins la mai multe etaje, iar pompierii încă nu au reuşit să localizeze incendiul.

Ultimă oră

Pompierii au anunţat că există risc sporit de explozie!

_________________________________________________________________________

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat factorii responsabili într-o şedinţă de urgenţă pentru ora 14.00, privind incendiul din sectorul Ciocana.

13:57

Potrivit "Ziarului de GArdă", întreaga garnizoană a Departamentului Situații Excepționale din municipiul Chișinău a fost dislocată pentru lichidarea incendiului. Pompierii au salvat un bărbat și o femeie. Alți doi pompieri internați în sital se află în stare satisfăcătoare. Nici până în acest moment pompierii nu au localizat sursa incendiului.

Se zvoneşte că o persoană a dispărut.

14:06

Pompierul decedat activa în cadrul Serviciului Protecției Civile şi Situațiilor Excepționale din anul 2009. El era şef de echipă al Postului salvatori şi pompieri al Centrului republican de intervenție operativă al SPC SE. El este tată a doi copii minori.

15.05

 

În total 7 pompieri au ajuns la spital. 5 dintre ei sunt internaţi la toxicologie. 

12.11.2016 - ora 12.25

Incendiul de la Ciocana încă nu a fost localizat. Pompierii au avertizat că există riscul prăbușirii clădirii şi au îndemnat oamenii să se îndepărteze. În interior, unde ard materiale din plastic, sunt aproape 900 de grade Celsius.

E.C.