Un nou sondaj de referință făcut public la Chișinău îi scoate pe primele poziții în topul popularității pe liderii pro-ruși Renato Usatîi și Igor Dodon și pe liderii pro-europeni Maia Sandu și Andrei Năstase.

Potrivit sondajului realizat de International Republican Institute (IRI), Renato Usatîi se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor – 27%, urmat de Igor Dodon – 24%, Maia Sandu – 16%, Andrei Năstase – 13% și Vladimir Voronin – 8 la sută. La coada clasamentului a ajuns liberalul Mihai Ghimpu, care este depășit la capitolul încrederii chiar și de liderul PLDM, Vlad Filat, care se află de 6 luni în pușcărie.

În cazul unor alegeri prezidențiale directe, Usatîi ar ieși pe primul loc cu 20% (nu poate candida pentru că nu are 40 de ani împliniți), urmat de Igor Dodon – 18%, Andrei Năstase – 12% și Maia Sandu – 10 la sută.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, șase partide ar accede în Parlament. „Partidul Nostru” (condus de Renato Usatîi) ar acumula 21% din sufragii, PSRM – 20%, PAS (Maia Sandu) – 12%, Platforma „DA” – 12%, Partidul Democrat – 6% și PCRM - 6 la sută.

Sondajul a fost realizat în perioada 11-25 martie curent pe un eșantion de 1 500 de personae. Marja de eroare este de 2,8%.