Propagandă rusească    

Rusia despre România: O ţară din lumea a III-a, a cărei situaţie s-a înrăutăţit după aderarea la UE

România este prezentată de televiziunea rusă Rossia 1, într-un documentar ce va fi difuzat marți, ca fiind o ţară din lumea a III-a, a cărei situaţie s-a înrăutăţit după aderarea la UE, iar despre Deveselu spun că duce lipsă de conexiunea mobilă.

Într-un documentar de propagandă intitulat "Capcana Europeană” ce va fi difuzat marţi de postul rus de televiziune Rossia 1, jurnaliştii ruşi spun că în România nu se simte nicio schimbare după aderarea ţării la UE, ba chiar se simte o înrăutățire, după cum relatează portalul de știri Unimedia din Republica Moldova, citat de Agerpres.

Jurnaliştii ruşi încep reportajul cu imagini de la Deveselu, unde sunt amplasate elemente ale sistemului de apărare antirachetă, și spun că acolo nu funcţionează conexiunea mobilă, iar oamenii ce locuiesc în apropiere sunt și cei care afirmă că în România nu se simte nicio schimbare după prăbușirea sistemului comunist și nici după aderarea la UE.

"De la deschiderea bazei militare de la Deveselu, unde sunt amplasate radarele NATO care fac parte din scutul anti-rachetă, media controlată de Moscova nu conteneşte să abordeze România”, afirmă jurnaliştii de la Chișinău despre documentarul Rusiei despre România.

Reporterii de la Moscova nu s-au oprit aici. Ei au filmat imagini dintr-un cartier sărac din Bucureşti, pe care îl prezintă drept un cartier tipic din România.

Documentarul prin care Kremlinul își îndreaptă armele împotriva României a fost realizat de ziaristul Aleksandr Rogatkin și este prezentat de Dmitri Kiseliov, propagandistul-şef al Kremlinului.

Reportajul se încheie cu o incursiune în fosta Iugoslavie, acolo unde "din cauza intervenţiei NATO" au fost ucise mai multe persoane, iar economia ţărilor care au ieşit din Federaţia Iugoslavă a fost dusă la pământ, relatează portalul de știri din Republica Moldova.

Putin amenință România

Aceasta nu este primul atac direct la adresa României venit din partea Rusiei.

Vladimir Putin a făcut vineri cele mai dure declarații la adresa scutul american amplasat în țara noastră. Vladimir Putin a avertizat România că se află în raza de acțiune a rachetelor ruse deoarece găzduiește elemente ale scutului antirachetă american pe care Moscova îl consideră o amenințare, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

"Dacă ieri în aceste zone din România oamenii pur și simplu nu știau ce înseamnă să fii în raza de acțiune, de astăzi suntem forțați să luăm anumite măsuri pentru a ne asigura securitatea", a declarat Vladimir Putin.

Euractiv.ro


Articolul anterior

Dezvăluire făcută la Chișinău: Ce a salvat Odesa de „oamenii verzi” ai lui Putin?

Articolul următor

Barroso la Chișinău: „Fără combaterea corupţiei, dezvoltarea economică nu este posibilă”