Demisie   Chișinău    

Președintele CSM, Victor Micu, a fost demis

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, a fost revocat din funcție cu 9 voturi pro și unul împotrivă.

„Viața nu se sfârșește aici! Mulțumesc tuturor, inclusiv colegilor, pentru ani îndelungați în care s-au făcut reforme în sistemul judecătoresc. Mereu am fost blamați de politic. Suntem de acord că se putea face mai mult, dar mereu am încercat să apăr independența sistemului judecătoresc”, a menționat Micu după ce a fost demis.

Totuși, el rămâne membru CSM. Interimatul funcției de președinte al CSM va fi exercitat de Dorel Musteață.

La aceeași ședință, CSM a decis prelungirea concursului pentru desemnarea a doi judecători la Curtea Constituțională după ce unul dintre pretendenți, Domnica Manole, a cerut amânarea examinării subiectului pentru ca societatea civilă și jurnaliștii de investigație să reușească să verifice integritatea candidaților.

De asemenea, noul ministru al Justiției, Olesea Stamate, a cerut retragerea din ordinea de zi a subiectului cu privire la desemnarea a 6 judecători noi la Curtea Supremă de Justiție. Stamate a explicat că ministerul urmează să reducă numărul de judecători la CSJ, motiv pentru care nu este oportună numirea unor noi magistrați.

Articolul anterior

Mircea Geoană va fi secretar general adjunct al NATO

Articolul următor

Procurorul general, Eduard Harunjen, a demisionat